Top
Lenka Bollová a knihy siete Dognet.

Zalamovanie kníh je pre našu Lenku malina. Najviac si užíva, keď jej dáte voľnú ruku

U nás v Lemure žijeme aj knihami. Respektíve naša Lenka Bollová (Art Director) už roky pripravuje do tlače tituly affiliate siete Dognet o marketingu. Dokopy ich bolo v slovenskom jazyku sedem, no nechýbajú ani jazykové mutácie a e-booky.

Ostatnou knihou bol pred časom titul 55 tipov a návodov pre úspešný e-shop, na podporu e-commerce v Česku a na Slovensku. Takmer 600 strán know-how obohatili svojou kapitolou aj naša Sim a bývalá kolegynka Ivka.

Mravenčia práca a pekelné sústredenie

Pripraviť knihu, do ktorej prispieva 50 autorov, do tlače, nie je žiadna malina. Lenka sa však tejto úlohy dokáže vždy zhostiť maximálne profesionálne a výsledkom sú hodnotné marketingové publikácie. Určite si viete predstaviť, aká mravenčia práca to je a aké „pekelné“ sústredenie je na ňu potrebné.

„Najviac sa mi páči, keď je knižka finálne schválená a poslaná do tlačiarne (v prípade e-bookov, keď je schválená klientom. Tiež si však užívam, keď sa výsledok (a celkový proces) mojej práce páči nielen klientovi, ale aj jeho zákazníkom (ľuďom, ktorý si knižku kúpili a prečítali) a keď sú na to celkovo pozitívne ohlasy. Čo si až tak neužívam je občas ten dlho sa naťahujúci proces – korektúry, dopĺňačky a podobne. Vtedy by som to najradšej už mala všetko hotové,“ konštatuje Lenka. Rada si vytvára vlastné layouty a úplne najradšej je, keď má možnosť vložiť do knihy kúsok seba v podobe nejakej grafiky alebo ilustrácie – pridanej hodnoty. „Najradšej mám keď sú to hravé a veselé veci.“

Korektúry Lenke až tak „nevoňajú“. „Problém je, keď sa vkuse niečo mení a dopĺňa, potom to zaberie oveľa viac času a robí to problémy. Napríklad keď sa na začiatku kapitoly vloží ďalší text alebo obrázok, tak sa tým pádom musí posunúť všetok ostatný obsah. To zvykne robiť šarapatu, lebo sa to musí zalamovať akoby nanovo…“

Najnovšia kniha pre Dognet. Foto: archív Dognet

Zalamovanie kníh robíme aj pre autorov či školy

Dlhodobý iniciátorom a koordinátorom týchto knižných publikácií je Štefan Polgári, Managing Director siete Dognet. Lemuru je verný už celé roky. S vydávaním kníh začínal ešte v roku 2016. Odvtedy vznikli knihy o affiliate marketingu, online marketingu či titul pre blogerov.

Lenka však už okrem 7 kníh a 8 e-bookov pre Dognet zalamovala už aj tituly pre rôznych autorov, školy či pre Expandeco. Ak preto hľadáte niekoho super spoľahlivého, kto dá vášmu rukopisu špičkovú podobu a zalamovanie kníh má v malíčku, neváhajte sa nám ozvať.

Andrea Bercik

Zbožňujem písanie čohokoľvek - článkov, kníh, postov, veršov, nákupných zoznamov :-) Rovnako rada a vášnivo čítam, ideálne s mliečnou čokoládou v ruke. Milujem umenie, rada a nahlas sa smejem a najradšej by som nonstop cestovala. Som novinárka, vydavateľka, autorka, editorka a copywriterka.