Top

Výstava ilustrácií Lenky Bollovej INDEX iMAGe – Uhol pohľadu na dnešný svet 

Komunikačná agentúra Lemur je tvorená z ľudí. Našťastie ani jednu z nás nevystriedala umelá inteligencia a veríme, že to tak ostane ešte dlhší čas.  Keď máte v tíme človeka, ktorý je šikovný a talentovaný, niekedy pochvala nestačí… Preto uzrela svetlo sveta výstava ilustrácií našej Lenky.

Tento rok sme sa rozhodli vzdať vďaku a hold práci našej Lenky, ktorá v agentúre Lemur pracuje na pozícii Art Directorky. Jej ilustráciám, ktoré dotvárajú a dopĺňajú editoriály v magazíne Index Mag, sme našli priestor v UVP Technicom, v ktorom sa geniálne vynímajú. Veď jej pohľad na svet si zaslúži vidieť v Košiciach úplne každý. 

Výstava ilustrácií plná zhmotnených myšlienok

Písať a dať zo seba von všetky myšlienky, ktoré nám víria hlavou, môže byť pre niekoho obtiažne. No predstavte si, že musíte nakresliť cudzie myšlienky. Pre niekoho nesplniteľné, pre našu Lenku oslobodzujúce.  

„Som veľmi rada, že moje ilustrácie – moja práca dostala takýto priestor. Ďakujem mojim kolegyniam, že iniciovali túto výstavu. Pre mňa samu je celkom nezvyčajné, že moje ilustrácie vidím odrazu takto fyzicky vytlačené a je to úžasné. Posledné 4 roky ich tvorím na rôzne témy pre rôznych autorov. Niekedy som inšpiráciu našla hneď po prečítaní textu, niekedy som ju hľadala dlhšie a niekedy prišiel s nápadom samotný autor. ​​No zakaždým som najprv čítala text a snažila som sa zachytiť všetko najpodstatnejšie. Do výslednej tvorby som vkladala kúsok seba a pridanú hodnotu v podobe hravosti, viacvýznamovosti, prepojenia a môjho autorského rukopisu,” hovorí nadšená Lenka na margo výstavy.

Rôzni autori, jedna ilustrátorka

Ako spomenula, editoriály v magazíne INDEX MAG majú viacero autorov. Patria medzi nich napríklad Pavol Mirossay, bývalý riaditeľ Košice IT Valley, Veronika Poklembová z ETP Slovensko, Peter Breyl, riaditeľ ICKK, či Edita Fabian Hilgartová, Miroslava Korytková a Ivana Mikuličková – naše bývalé kolegyne 🙂

Pod každou ilustráciou na výstave ilustrácií nájdete krátky popis, ktorý sa týka konkrétneho článku, ku ktorému Lenka vytvorila grafiku. Ak si chcete editoriál prečítať, môžete pomocou smartfónu naskenovať pripojený QR kód. Výstavu INDEX iMAGe – Uhol pohľadu na dnešný svet môžete navštíviť v UVP Technicom do konca júna 2023. 

Jana Beerová, CEO LEMUR a Lenka Bollová, Art Director.
Sim Ďurkovič

Usmievavá, milujúca kávu, sem tam uhundraná, no stále s hlavou v oblakoch. Rada píšem, aj keď často sama so svojimi textami nie som spokojná. To ma ale neodradilo a možno aj práve preto som sa zo social media managera stala komunikačnou špecialistkou.