Top
Polep autobusu pre Duálne vzdelávanie DTITS.

Polep autobusu? Vyšantili sme sa na krásavcovi, ktorý brázdi ulice Košíc

Naša práca nás baví, o tom niet pochýb. No z času na čas sa pritrafí vyslovene „lahôdka“, ktorá nás nadchne, vypne k výnimočnému výkonu a očarí aj ako dlhoročných profíkov. Ako napríklad polep autobusu MHD pre Duálne vzdelávanie Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia, ktoré sme realizovali.

V uliciach Košíc tak môžete aktuálne stretávať vozidlo hromadnej prepravy, ktoré jednoducho nejde prehliadnuť. A to nielen vďaka naozaj svietiacej magentovej farbe, ale i pre originálny dizajn, ktorý na autobus „zapasoval“ priam dokonalo.

Všetky nápady „pritiahnuté za vlasy“ klient ocenil

Prvotný nápad stvárniť „harmoniku“ autobusu vo forme peňaženky skrsol v hlave našej marketingovej špecialistky Simony Ďurkovič. Hoci úprimne priznáva, že doposiaľ veľa podobných požiadaviek nerealizovala, pustila sa do toho veľkým nadšením. „Bol tu však, samozrejme, aj rešpekt, že chceme vytvoriť niečo, čo upúta. Niečo vtipné. A zároveň aby bol aj klient spokojný a okoliu sa to páčilo. Sadli sme si s art dizajnérkou Lenkou, pobrainstormovali, vymysleli niekoľko návrhov a predstavili ich klientovi. Musím však povedať, že všetky naše návrhy boli „pritiahnuté za vlasy“. Ale všetky sa páčili! Vyhrala však peňaženka,“ objasňuje Sim.

Foto: archív LEMUR

Niečo iné, čo je mimo komfortnej zóny. Originálny polep autobusu

Prvotným zadaním klienta bolo – vytvorte niečo iné ako bežný obyčajný polep. „Už len to že, má klient vo vizuáli nosnú magentovú farbu, ktorou je teraz potiahnutý celý bus, dokáže upútať pozornosť, avšak potrebovali sme to doplniť čerešničkou na torte. A to sa nám asi – vzhľadom na spokojnosť klienta – podarilo.“ Ako dlhoročná špecialistka má rada zadania, pri ktorých klient vie, čo chce a srší z neho energia. To sa potom vraj skvelo pracuje. „Mám rada, ak sa klient nebojí povedať svoju predstavu a nemá zábrany ísť do niečoho iného, výnimočného. Potom si už len musíme zladiť energiu a vymýšľať. Dôležité je, aby sme si s kolegou/kolegyňou sadli, porozprávali sa čo a ako, čo sa dá a čo už nie. A potom je všetko jednoduchšie,“ dodáva Simona.

Art dizajnérka Lenka: Potrápili okná aj spájanie plechov

Pod samotný grafický dizajn sa podpísala naša grafická dizajnérka Lenka Bollová. Tá spoluvytvárala samotný návrh a následne ho realizovala. „Mali sme šťastie, že som dostala k dispozícii „blueprint“ autobusu – to je technický súbor s rozkreslenými časťami autobusu v určitom pomere. Ja som potom pripravovala návrhy do rozkreslenia samotného autobusu. V rámci návrhu som musela myslieť aj na vymeriavanie v tom zmysle, aby grafika a texty nezasahovali do častí, kde sa spájajú okná a plechy. Aby nevznikali deformácie a všetko sa dalo dobre a zrozumiteľne čítať,“ prezrádza. Priznáva, že mala stresy z toho, či všetko nastavila správne a tlač dopadne podľa jej predstáv. Všetky obavy však opadli, keď v uliciach uvidela autobus na vlastné oči. „Je to úžasný pocit. Vždy ma zahreje pri srdci, keď ho vidím – nedá sa prehliadnuť 😀 Páči sa mi, keď niekde idem a vidím výsledok mojej práce, a hlavne, keď na ňu dostávam pozitívne ohlasy. A tie nás polep autobusu naozaj má.“

Jana Beerová

Vymýšľam, plánujem, milujem tabuľky, kreovanie nových projektov a behy na dlhé trate. Venujem sa stratégiám - marketingovým, komunikačným a ako obchodná riaditeľka aj tým podnikateľským. Popritom občas niečo napíšem, zalomím či nakódim.