Top
Lemur_pr_komunikacna_agentura_kosice

Po čom túžia Lemuri na Vianoce?

Lemuri milujú Vianoce. Tento jedinečný rozprávkový čas, kým čakáme na sviatky, je neopísateľný. Vo vzduchu už cítiť vôňu ihličia, perníkov a vareného vína. No tiež nervozity a stresu. A teda – aby ste zabudli na stres, lebo Vianoce sú sviatky radosti, pripravili sme si pre vás milé čítanie s vinšovačkami od nás!  

Čo si prajú naše šéfiny? 

Mimka Korytková: Osobne nemám žiadne špeciálne priania, len také klišé, aké si želáme mnohí. Lásku, pokoj a, samozrejme, svetový mier! 
A čo Vám želám? Buďte zdraví, láskaví, ľúbení, kreatívni a majte oči otvorené ?

Janka Beerová: Želám si, aby boli k sebe ľudia milí, ohľaduplní, aby sa viac počúvali a vnímali, robili si navzájom radosť a aby im to ostalo aj na celý rok, nielen počas Vianoc. Veď taký úsmev či pomoc známemu i neznámemu zlepší deň nám aj jemu. A aby ľudia viac spolupracovali, ako sa pretekali. Hmotné želanie nemám ?

Čo si prajú lemuri? 

Andrea: Ja si želám, aby sme Vianoce strávili celá rodina pokope a v zdraví, bez zhorenej podlahy od prskavky ako minule, bez zvaleného stromčeka – keďže Marušku fascinuje a asi ho budeme musieť zavesiť zo stropu, s dostatkom koláčikov – pred rokom nebolo 9 druhov dosť a ďalšie som musela upiecť na Silvestra…, pri rozprávkach, domácom vaječnom likéri, skvelej kapustnici a šaláte a našej rodinnej tradícii – belušiach, pri ktorých sa niekedy stretneme aj tridsiati. A želám si nájsť pod stromčekom hlavne knižky a potom si ukradnúť nejaký čas na ich čítanie. 

Vinšujem vám len to najlepšie, najchutnejšie a najkrajšie. Nech tieto sviatky patria medzi najvýnimočnejšie a nech ich nik nemusí tráviť sám.

Lenka: Ja si na Vianoce prajem pohodu, pokoj v duši a kopec radosti. A od developerského Ježiška by som najradšej dostala pod stromček byt ? Vinšovačku nepoznám žiadnu.

Marianna: Pod stromček si prajem zdravie. Znie to síce ako klišé, ale ak je človek zdravý, nič mu nechýba, no možno niečo aj chýba, ale vie si to zaobstarať ? Prajem si, aby sa ľudia mali viac radi a boli voči sebe viac tolerantní. A svetový mier.

Emma: Ja si želám, aby sme Vianoce strávili celá rodina spolu, v zdraví a na jednom mieste (čo je občas logisticky náročné, vzhľadom na rôzne destinácie, v ktorých žijeme a pracujeme :D) Rovnako si želám, aby sme aspoň v tomto vianočnom čase objavili ten malý kúsok dieťaťa, ktorý v nás drieme, užívali si každú prítomnú chvíľu a hlavne sa tešili z maličkostí. A Vianoce bez kapustnice… to akoby Vianoce ani neboli!!Vinšujem Vám hlavne veľa zdravia a pohody a aby vás negatívne veci v živote obchádzali.

Kopec zemiakového šalátu a čas na priateľov

Ivana: Na Vianoce si želám, aby sme sa celá rodina stretli v zdraví a v pokoji. A keď už nám tak krásne nasnežilo, tak nech nám snehová pokrývka vydrží počas celých sviatkov. Teším sa najmä na sánkovačku so synovcami a neterou a skialpové výšľapy s priateľmi. Prajem každému podobne krásne sviatky s blízkymi, plné vianočnej atmosféry, snehu, obľúbených filmov a dobrého jedla. Veď čo by to boli za Vianoce bez zemiakového šalátu na raňajky 🙂

Daniel: Želám si, aby som vianočný čas strávil v pokoji s rodinou a kamarátmi. Teším sa na oddych a na načerpanie nových síl. Z hmotných darčekov si mám stále problém vybrať. Buď je to na darček veľmi drahé alebo mi to to vlastne ani netreba. Ale od Ježiška som si tento rok popýtal okuliare na PC, aby som vyzeral o trochu inteligentnejšie 😀

Vám želám, aby ste boli zdraví, mysleli pozitívne a v ďalšom roku mali veľa úspechov.

Evka: Ja si na tieto Vianoce želám, aby sme v sebe všetci našli tie kúsky pochopenia, ktoré sme stratili. Aby sme boli pochopení a aby sme pochopili 🙂 No a ešte kopec koláčov a 2 kopce zemiakového šalátu. A mandarínky! 

A aby som Vám zavinšovala tak, ako sa u nás na dedine vinšuje – Vinšujem vinšujem u pecku kolačky čujem, a kedz mi z nich nedace šicke pozdychace! 

Krásne Vianoce vám praje svorka neskrotených lemurov.

Lemuri si želajú aj viac milých ľudí okolo seba

Sim: Rada by som si priala niečo vznešené ako svetový mier. V ten však tajne dúfam už celý svoj život. Okrem toho si však prajem, aby boli ľudia k sebe ohľaduplnejší, menej sebeckí, aby boli na seba milší, lebo aj milé slovo pomôže napraviť zlý deň. A prajem si veľa úsmevov a veľa smiechu a Mount Everest kreatívnych nápadov. A Lemurovi prajem veľa úžasných klientov! 

Prianie: Prajem vám veľa zdravia, veľa lásky, veľa zemiakového šalátu a veľa lineckých koláčikov. Pohodu, oddych a Vianky bez stresu. 

Ľudka: Mojou túžbou je byť s rodinou pokope v zdraví, v láske, s Božím požehnaním, aby sme vedeli prijímať lásku a dávať lásku a aby sme slovami povzbudzovali a uzdravovali a nie zraňovali. Tiež je mojou túžbou, aby sa ľudia zmierili a neboli vojny, ktoré tak ničia svet i ľudské srdcia. Nech Vás Boh požehná všetkými milosťami, ktoré do Vás vložil, aby ste vnímali, akým darom môžete byť pre druhých. Vinšovačky nepoznám.

A čo naše dualistiky

Timea: To, čo si na Vianoce prajem, je stráviť ich so svojou rodinou a s ľuďmi, ktorí sú môjmu srdcu blízki, pretože v poslednej dobe som pochopila, že to nie je samozrejmosť. 

Čím som staršia, tým viac si uvedomujem, že Vianoce nie sú o hmotných daroch, ale o tom, ako a s kým ich trávime. Ďalšou dôležitou vecou pre mňa je stráviť ich v prítomnosti Boha, pretože pre nás kresťanov je to jedno z najkrajších období roka, keďže sa Ježiš znova a znova rodí v našich srdciach.

A keďže som Rusínka, tak Vám aj po rusínsky zavinšujem. Vinšuju Vam šytko dobre, što od Boha požadate. Ščešča, zdravja, hojne božske požehnaňa. Christos Raždájetsja! (preklad: Vinšujem Vám všetko dobré, čo od Boha požiadate. Šťastie, zdravie, hojné božské požehnanie. Kristus sa rodí! ) 

Sima: Ja si prajem niečo voňavé alebo niečo mäkké. Som ateistka, takže verím iba v seba ? 

Kapor je v mrazáku, kaša sa varí, všetko máš na háku, všetko sa darí. Stromček je v plameňoch, prekrásne svieti a všetky salónky pojedli deti. Pekné Vianoce všetkým!

LEMUR