Top

Lemur má srdce na dlani – dobrovoľníctvo je naše

Dobrovoľníctvo býva často prehliadaná a nedocenená činnosť. Je však skvelé, že sa čoraz viac ľudí v rôznych vekových kategóriách nezištne aktivizuje. Pomáhajú tam, kde je to najviac potrebné. 

My v agentúre si uvedomujeme silu a dôležitosť dobrovoľníctva. A čo je najlepšie, každá z nás sa orientuje v inom sektore. Máme preto široký výber nápadov, ako a kde priložiť ruku k dielu. Máloktorý dobrovoľník sa chváli komu, kde a ako pomohol. Preto sme boli prekvapené a zároveň aj vďačné, že sme získali ocenenie Srdce na dlani 2020 v kategórii Firemné dobrovoľníctvo.

Diplom nám do agentúry prišiel ešte minulý rok – keď sme všetci sedeli pre lockdown na homeoffice. Po dlhej covidovej prestávke sme sa veľmi tešili, že si toto ocenenie môžeme prevziať. Stalo sa tak v rámci slávnostného odovzdávania, ktoré sa konalo 29. marca 2022 v priestoroch Východoslovenského múzea. Srdce na dlani sme dostali za dobrovoľnícke aktivity a podporu dobrovoľníckeho sektora za rok 2020. Taktiež za pomoc pri tvorbe pracovných zošitov pre marginalizované skupiny v čase prvého lockdownu.

Spolu s ďalšími ocenenými sme si prevzali diplom od predsedu Košického samosprávneho kraja Rastislava Trnku a riaditeľky Dobrovoľníckeho centra Košického kraja Miroslavy Langerovej. Bolo inšpirujúce sedieť v jednej miestnosti s toľkými ľuďmi, ktorí konajú a šíria dobro. 

Dobrovoľnícke centrum Košického kraja, ĎAKUJEME, že sme mohli byť súčasťou skvelého a inšpiratívneho galavečera. Po dvoch rokoch sme si to náramne užili.

Sim Ďurkovič

Usmievavá, milujúca kávu, sem tam uhundraná, no stále s hlavou v oblakoch. Rada píšem, aj keď často sama so svojimi textami nie som spokojná. To ma ale neodradilo a možno aj práve preto som sa zo social media managera stala komunikačnou špecialistkou.