Top

Ako sme sa stali lemurmi. Študentky sú u nás ako doma

LEMUR je od roku 2019 zapojený do systému duálneho vzdelávania. Každé dva týždne sa k nám pridávajú Tímea a Simona, dve šikovné študentky grafického dizajnu digitálnych médií z SOŠ IT Ostrovského v Košiciach, ktoré u nás získavajú skúsenosti z praxe. Stali sa z nich skutočné Lemuráčky – majú u nás svoje stoly a počítače, vedia, v ktorej zásuvke sú sladkosti a zapájajú sa do bežného chodu agentúry (toho pracovného aj toho zábavného).

Tímea a Simona sa rozpísali o tom, ako sa k nám dostali a ako sa im u nás páči (či nepáči?!).

Tímea

Ahojte! Volám sa Tímea Kolcunová a už tretí rok študujem grafický dizajn digitálnych médií na Strednej odbornej škole informačných technológií, Ostrovského 1 v Košiciach. Keďže som dualistka, každý druhý týždeň chodím na odbornú prax (okrem prázdnin samozrejme ?, Už tretí rok do agentúry LEMUR. 

V rámci duálneho vzdelávania sme sa z celej našej triedy dostali na prax do rôznych firiem len šiesti. Jednotlivé firmy si nás vybrali podľa prospechu, našich prác a na základe osobného pohovoru. S mojou spolužiačkou Simonou sme mali to šťastie, že si nás vybrali práve do LEMURu.

Študentky: Všetko je pre nás zaujímavé

V agentúre sa učíme nové a zaujímavé veci. Zdokonaľujeme sa v tom, čo sme už vedeli a máme možnosť vyskúšať si, aké je to pri reálnych zákazkách. Najčastejšie sa venujeme grafike a to hlavne bannerom pre portály, akými sú napríklad nazjedenie.sk, indexmag.sk alebo eshop skprofibike.sk. Ale vyskúšala som si tu aj veľa iných cvičných zadaní, ako napríklad brožúry, vianočné pozdravy, rôzne gify, ktoré sme sa naučili robiť vo Photoshope. V poslednej dobe sa dosť venujeme Obchodnému centru Cassovia. S Ivkou tam chodíme fotiť na Instagram a Facebook, učíme sa, ako si navrhnúť plán príspevkov či súťaží až po ich realizáciu. 

Sme tu úžasný kolektív. Boli sme spolu aj na pár výletoch ako je ZOO alebo venčenie psíkov z útulku UVP Košice. Hlavným dôvodom nášho výletu do ZOO bolo to, že sme spoločne boli pozrieť lemura kata, ktorého si už dávnejšie adoptovala naša agentúra a tým pomohla fungovaniu ZOO v Košiciach. Keďže bolo veľmi pekné počasie, tak sme sa po prechádzke v ZOO išli spustiť na bobovej dráhe. Pri našej návšteve útulku sme psíkom doniesli množstvo vecí, ktoré sa vyzbierali vďaka výzve na našom Instagrame. Takýto výlet odporúčam každému, kto má rád psíkov. Každá z nás vystriedala najmenej troch psíkov a aj tak nám nebolo dosť. Bolo to príjemné odreagovanie od školy. Atmosféra v kancelárii je veľmi príjemná. Zažívam tu kopec zábavy, proste človek sa tu nikdy nenudí. Za tie tri roky som sa toho naučila veľa a teším sa na to, čo sa ešte naučím.

Simona

Volám sa Simona Šuťáková a študujem za grafika digitálnych médií na SOŠ IT Ostrovského 1 v Košiciach. Do agentúry LEMUR som sa dostala vďaka duálnemu vzdelávaniu, ktoré ponúkala moja škola. Po pohovore, kde sme s mojou spolužiačkou Timeou očividne zahviezdili, si nás LEMUR vybral ako svoje dualistky na ďalšie štyri roky.

Som tu už tretí rok a môžem povedať, že som veľmi spokojná s výberom. Dievčatá ma zoznámili so skutočnou prácou vo Photoshope, Illustratore a v iných zaujímavých programoch. Môžem pracovať na skutočných zákazkách pre klientov a aktívne ma zapájajú do práce. Dávajú mi možnosť pracovať samostatne s vlastnou kreativitou a nápadmi. Ivka ma napríklad zapája do práce s obchodným centrom Cassovia, Mia do práce pre klienta  Skprofibike, Nazjedenie a Plaza beach resort, kde vymýšľame grafiku na bannere.

Ako to celé študentky vnímajú?

Práca v LEMURi je super a to hlavne vďaka ich kolektívu. V kancelárii sa nikdy nenudíme a stále sa na niečom s chuťou zasmejeme. Dievčatá nás s Timeou prijali medzi seba bez problémov. Často nás berú aj na výlety a zákazky do terénu. Napríklad sme navštívili košickú ZOO, útulok UVP a ďalšie miesta, kde sme si zdokonalovali svoje zručnosti vo fotení. Ak by som si mala znovu vybrať agentúru, kde by som mala ísť na duálne vzdelávanie, určite by som neváhala nad odpoveďou. ☺️

LEMUR