Top
hero race

Ako sa z lemura hrdina stal alebo vyskúšali sme si Hero Race

Existuje niekoľko možností, ako pomôcť tým, ktorí to najviac potrebujú. V online a offline svete nájdete rôzne nadácie, podporné centrá, ktorým môžete poslať peniažky, kúpiť si produkty, ktoré vyrobili ľudia žijúci v sociálne ťažkých podmienkach, alebo len odnesiete vyradené oblečenie do centier a pomôžete tak slobodným matkám. Každý rok sa tím Lemurov snaží pomôcť tam, kde je to potrebné. Minulý rok sme napríklad podporili Útulok UVP v Košiciach, kde sme odniesli chlpáčom nejaké to jedlo či teplé peliešky. Tentoraz sme pomáhali deťom a to celkom netradične – vyskúšali sme si HERO RACE

Lemur v blate počas Hero Race = šťastný lemur

Prostredníctvom športového eventu všetkých hrdinov sa 5 odvážnych lemurov (z toho jeden exlemur a jeden čestný člen lemuráckych stavov) rozhodlo, že pomôžu, zabavia sa a spravia niečo pre svoje zdravie. 

Preteky sa konali v prostredí prírodného kúpaliska Delňa v Prešove v prvý septembrový víkend. Mal niekoľko kategórií, my sme si vybrali HOBBY MASS. Išlo o dva kilometre dlhú trať, v ktorej sme približne každých 100 metrov narazili na prekážku, ktorú bolo treba zdolať. Ak ju niekto z tímu neprekonal, bol potrestaný. Verte mi, robiť 10 až 15 angličákov tak 5-krát nie je žiadna malina. Táto kategória bola určená aj pre začiatočníkov a malo ísť skôr o „jednoduchšiu trať“, ale aj tá dala ostrieľaným lemurom zabrať. 

Čakalo nás lezenie, preliezanie, podliezanie, skákanie, nosenie ťažkých bremien, brodenie sa v blate (obľúbená prekážka), rúčkovanie, brodenie sa cez Delňu, preskakovanie, ale aj skok do vody či plávanie. Prekonávali sme sami seba a posúvali svoje limity stále viac a viac. 

Vráťme sa ale späť k podstate, ktorou bolo pomáhanie. Každý registrovaný pretekár zakúpením štartovného prispel istou čiastkou aj talentovaným deťom, ktoré sa nenachádzajú v ideálnych podmienkach, v akých by malo každé dieťa vyrastať. Peniažky putovali pre neziskovú organizáciu Pierott, ktorá sa o talentované deti stará a podporuje ich. 

Bola to zábava, ale nastali aj vážne situácie. Ak chcete pomôcť a zároveň sa aj zabaviť, odporúčame všetkými labkami HERO RACE. Vidíme sa s vami o rok na Delni? 

Talentovaným deťom môžete pomôcť aj finančným príspevkom cez n.o. Pierott.

Sim Ďurkovič

Usmievavá, milujúca kávu, sem tam uhundraná, no stále s hlavou v oblakoch. Rada píšem, aj keď často sama so svojimi textami nie som spokojná. To ma ale neodradilo a možno aj práve preto som sa zo social media managera stala komunikačnou špecialistkou.