Top
bazar pre labky kosice

Bazár pre labky a Lemur

V našej agentúre radi prepájame. Či už offline a online priestor, ale najmä ľudí, komunity a ich projekty. Teší nás, ak spojíme príjemné s užitočným a ak k tomu ešte navyše pomôžeme dobrej veci, je to parádny a neopakovateľný pocit. Nášmu klientovi – obchodnému centru Cassovia – pomáhame s víziou a rozbehom jeho iniciatívy “OC Cassovia pomáha”. Bazár pre labky sme si naozaj užili.

Prvou aktivitou z tohto “súdka” bola zbierka pre deti unikajúce s rodičmi pred vojnou z Ukrajiny. Detičkám pomohli dobrí ľudia, ktorí mohli do OC Cassovia kedykoľvek priniesť školské potreby či oblečenie. 

Keď sme spolu s vedením centra premýšľali nad ďalšou možnosťou pomoci v Košiciach, napadlo nám prepojiť zodpovedných s pani Jankou Doksanskou, ktorá už roky organizuje Blšák pre labky. Výťažok s bazára doposiaľ vždy putoval na pomoc zvieratám v Košiciach, preto nebolo nad čím rozmýšľať. Projekt bol na svete – obchodné centrum poskytne voľný priestor, zabezpečí propagáciu udalosti a ľuďom s dobrým srdcom, ktorí takto pravidelne dobrovoľne pomáhajú psíkom a mačičkám v metropole východu, vytvorí vhodné podmienky na organizáciu bazárika. 

Zdroj: Archív Lemur

Bazár pre labky pomohol dobrej veci

V našej agentúre vznikli grafické podklady, billboardy, plagáty a príspevky na sociálne siete. Na natáčanie videa sme prizvali aj Ellie – fenku našej grafičky Lenky. Pomohli sme s kontaktovaním médií, napísaním a rozoslaním tlačovej správy. Zrealizovali sme aj adopčnú stenu zvierat.

Zdroj: Fotodizajn Zuzana

Samotná zbierka prebiehala formou okienka – záujemcovia, ktorí chceli do bazárika darovať svoje nepotrebné veci, mohli kedykoľvek prísť a jednoducho ich odovzdať v obchodnom centre. Následne sa zbierka uzavrela a nasledovalo triedenie. Dobrovoľníci dary roztriedili, nacenili a nedočkavo čakali na sobotné ráno. Práve vtedy sa dvere priestoru otvorili pre verejnosť, ktorá si mohla v bazári nakúpiť a pomôcť tak zvieratám v núdzi. Celý výťažok vo výške neuveriteľných 2000 eur sa prerozdelil medzi OZ Srdce pre mačky a UVP Útulok Košice.

Zdroj: Fotodizajn Zuzana

Prepojenie užitočného nápadu, miesta a času opäť pomohlo dobrej veci. Sme nesmierne radi, že aj Lemur mohol priložiť labku k dielu. Ďakujeme všetkým, s ktorými sme na tomto projekte mohli spolupracovať: YannaShop.sk, UVP Košice, Srdce pre mačky a OC Cassovia. Veľká vďaka patrí aj majiteľom jednotlivých prevádzok z obchodného centra Cassovia, ktorí neváhali a pomohli poskytnutím darov, stojanov, vešiakov a ďalších nevyhnutných vecí pre zorganizovanie tejto milej akcie. Samozrejme, nezabúdame ani na všetkých, ktorí si v bazáriku zakúpili nejakú drobnosť a pomohli tak vyzbierať krásnu sumu. 

Zdroj: Fotodizajn Zuzana
Ivana Mikuličková

Som asi živým dôkazom toho, že ak ťa niečo baví, venuj sa tomu a možno ťa to bude raz živiť. Marketing je mojou záľubou a zo stáží a brigád sa vykľulo moje povolanie. V Lemuri sa venujem PPC kampaniam, social marketingu a navrhovaniu stratégií. Snažím sa spájať nespojiteľné! Vo voľnom čase ma stretneš na bicykli, snowboarde alebo s dobrou kávou v ruke...