Top
ako google analytics

Ako prepojiť účet Google Analytics s agentúrou?

Tento návod pre vás bude prínosný, ak už máte účet Google Analytics vytvorený a potrebujete ho prepojiť s agentúrou alebo freelancerom. Poďme sa pozrieť, ako na to!

Ak náhodou účet nemáte a ste vlastníkom nejakej webovej stránky, odporúčame si ho založiť čo najskôr.

Jediné, čo budete potrebovať, je aktívny účet v Google Analytics, kam sa viete prihlásiť, a emailovú adresu agentúry, s ktorou chcete váš účet prepojiť a udeliť jej prístup. Emailovú adresu vám poskytne agentúra, keďže musí ísť o email, na ktorom majú vytvorený svoj firemný účet Google Analytics.

Ak tento mail máte, je to už len pár klikov k prepojeniu vašich účtov:

1.) Prihlásite sa do vášho Google Analytics účtu.

2.) Po úspešnom prihlásení prejdite do časti Správca v ľavom dolnom rohu.

google analytics navod

3.) Vyberte 2. sekciu Správa používateľov účtov v prvom stĺpci možností.

google analytics navod

4.) Kliknite na modré tlačidlo + v pravom hornom rohu.

google analytics navod

5.) Zadajte emailovú adresu agentúry a zakliknite všetky povolenia.  Zakliknite aj políčko Upozorniť nových používateľov emailom.

google analytics navod

6.) V pravom hornom rohu kliknite na modré tlačidlo Pridať.

google analytics navod

7.) Teraz agentúra obdrží informačný email a po prihlásení sa do agentúrneho účtu už bude mať prístup k tomu vášmu. Agentúra tak získala prístup k potrebným dátam vášho webu.

Veríme, že vás náš aktuálny návod priviedol k šťastnému prepojeniu! Držíme palce pri rozvoji vášho eshopu či webu a prajeme veľa spokojných klientov 🙂

Ivana Mikuličková

Som asi živým dôkazom toho, že ak ťa niečo baví, venuj sa tomu a možno ťa to bude raz živiť. Marketing je mojou záľubou a zo stáží a brigád sa vykľulo moje povolanie. V Lemuri sa venujem PPC kampaniam, social marketingu a navrhovaniu stratégií. Snažím sa spájať nespojiteľné! Vo voľnom čase ma stretneš na bicykli, snowboarde alebo s dobrou kávou v ruke...