Top

Facebook pridáva nové emotikony pre vyjadrenie solidarity

Spoločnosť Facebook sa v týchto dňoch chystá spustiť nové emotikony.

Vznikajú ako reakcia na aktuálnu pandémiu koronavírusu, upozorňuje denník The Independent.

O nových facebookových emotikonoch informovala na svojom Twitter účte aj komunikačná manažérka spoločnosti Alexandra Voica – pozrite sa ako

Ako sa dostať k emotikonom na Facebooku?

Prvú novinku nájdete priamo na svojej nástenke. 

V ponuke smajlíkov kliknutím na tlačidlo „Páči sa mi” v rámci facebookových reakcií na príspevky na nástenke sa medzi prekvapeným a smejúcim sa emotikonom objaví nový emotikon – smajlík objímajúci srdce.

Druhý typ nového emoji nájdete v Messengeri.

 V aplikácii ho nájdete po stlačení správy, keď sa vyrolujú doposiaľ používané možnosti ako známy palechore, smútiaci smajlík a podobne. Najnovšie tu pribudne aj vytieňované fialové srdce. Vytieňovanie okolo srdca má predstavovať to, že ide o pulzujúce srdce.  

Podľa komunikačnej manažérky Facebooku firma uvádza tieto nové emotikony preto, aby si ľudia medzi sebou vyjadrovali podporu v týchto náročných časoch. „Dúfame, že tieto reakcie dajú ľuďom ďalšie možnosti na prejavenie podpory počas krízových časov spojených s COVID-19,” píše Voica.

Nové emotikony však z našej skúsenosti ešte nie sú dostupné, no mali by sa zrejme ukázať pri najbližšej aktualizácii aplikácií Facebook a Messenger. Tieto reakcie by mali zostať ich štandardnou súčasťou.

Sim Ďurkovič

Usmievavá, milujúca kávu, sem tam uhundraná, no stále s hlavou v oblakoch. Rada píšem, aj keď často sama so svojimi textami nie som spokojná. To ma ale neodradilo a možno aj práve preto som sa zo social media managera stala komunikačnou špecialistkou.