Top

Čo by robil grafik, ak by nebol grafikom?

Už na prvý pohľad môžete vidieť, že v našej Ľudke drieme niečo umelecké. My sme to zbadali takmer okamžite. A tak k nám znenazdajky (aj keď sme hľadali grafika, no svet o tom nevedel) prišla naša Ľudka – umelecká duša so zaujímavými názormi a postojmi k životu a s intoleranciou asi na všetko dobré jedlo – to jej ale neuberá radosť zo a do života. Predstavujeme vám našu grafičku Ľudku – ľavú ruku našej Lenky. 

Ľudka, pracovala si v kultúre, umení, ale aj v biznise s nábytkom. Ako hodnotíš Lemur po štyroch mesiacoch?

Kolektív Lemurov hodnotím nesmierne nadštandardne. Cítim sa tu veľmi dobre. Prácu z veľkej časti tvorí a ovplyvňuje to, s kým spolupracujeme. Nesmierne si cením a som vďačná za úžasný tím, ktorého súčasťou môžem byť. Málokde bol tím kolegov natoľko ľudský, láskavý a starostlivý ako práve tu. 

A čo tvoja práca? 

Byť grafik v marketingovej agentúre je pre mňa neustálou výzvou. Je to iná poloha tvorby a kreativity v porovnaní s komunitným umením, voľným umením či tvorbou kultúrnych podujatí a kreatívnych projektov. Ako grafik mám veľmi krátky čas na to, aby som skoncipovala nápad, odkomunikovala ho a  následne vytvorila grafiku – či už na sociálne siete alebo do tlače. Je to kreatívna práca, kde sa potrebujem učiť, objavovať rôzne možnosti realizácie, učím sa inej forme spolupráce a zhodnocovaniu času tvorby a miery angažovanosti. Tiež k tomu patrí aj učenie sa pracovať s frustráciou a niekedy človek bojuje s vlastným egom či krátkym časom na tvorbu echt dobrého vizuálu, s ktorým je klient spokojný. 

Ľudku láka aj sociálna a komunitná práca

Ak by si nepôsobila ako grafik, čomu by si sa chcela venovať? 

Práca pre agentúru Lemur je pre mňa súčasť rozvoja k práci snov, ktorá je ešte v procese definovania. Už som tak mala definovanú prácu snov – prácu komunitného umelca, ktorá ma nesmierne bavila, ale zároveň ma vyčerpávala, až sa zmenila na príťaž a vyhorenie. 

Keby som však vôbec nevedela robiť grafiku a nemala na ňu talent a cit, tak by som rada robila  v projekte pre sociálne podnikanie, kde by som mohla pomáhať k udržateľnému rozvoju a pomoci druhým.Lákajú ma z oblasti ako záhradkárčenie, kníhviazačstvo, UX design – výskumná časť a všetky také, v ktorých by sa prepájali moje silné stránky a talent.

Ľudka má rada všetko recyklovateľné a udržateľné. Doma chová niekoľko dážďoviek, ktoré jej pomáhajú vytvárať kompost.

Tvojich 5 TOP obľúbených filmov a  seriálov

  1. Animované filmy – My life as a courgette alebo UP! či Wall-e
  2. Amélia z Montmartru
  3. Forrest Gump
  4. Zelená kniha
  5. Umučenie Krista

Seriály: 

1. Mash
2. Futurama
3. Odložený prípad
4. The Chosen

A tvojich 5 TOP obľúbených reklám alebo značiek

Z marketingu nemám obľúbenú značku, skôr si cením úprimnosť, jedinečnosti, pridanú hodnotu značky či produktu a spolupráce, ktoré sa zapájajú do komunít a participácií, a ktoré rozvíjajú život, slobodu a lásku a majú udržateľný charakter pre svet, prírodu a spoločnosť. Mám rada swapy, bezobalové obchody, sekáče a pod. 

Z umelcov mám rada Katerinu Šedú a Kiki Smith. A moje lovebrandy sú beLenka, Toms Wombat & co.

Páčil sa vám článok? Nie je posledný! V najbližších dňoch vám budeme predstavovať ďalších členov našej lemurej svorky. Stay tuned!

Ak ste sa ešte nezoznámili s našími novými posilami, určite si prečítajte Blog s našou copywriterkou Andreou, ktorá vás možno inšpiruje, čo čítať v najbližšom období.

Ak vás zaujíma, čo robí napríklad Account manager, prečítajte si náš článok Desatoro Accounta.

Sim Ďurkovič

Usmievavá, milujúca kávu, sem tam uhundraná, no stále s hlavou v oblakoch. Rada píšem, aj keď často sama so svojimi textami nie som spokojná. To ma ale neodradilo a možno aj práve preto som sa zo social media managera stala komunikačnou špecialistkou.