Top

Tlačiareň, pneumatiky či slamený klobúk. Upratali sme Floriánsku od smetí

Lemuri sa vo voľnom čase nikdy nenudia, a ak aj náhodou hej, tak si stále nájdu nejakú aktivitu. Jednou a našou najobľúbenejšou aktivitou je tvorba štvrtkových kvízov, ktoré nájdete na našom instagramovom účte v sekcii stories. Nedávno sme však napríklad upratali časť našich krásnych Košíc.

Túto aktivitu máme radi, pretože našich followerov vieme niečo naučiť, pobaviť a hlavne po dosiahnutí určitého počtu správnych odpovedí, trpíme my a samozrejme, vy sa bavíte. Predčasom sme v kvíze mali výzvu, že ak v ňom bude 100 a viac správnych odpovedí, pôjdeme na vybrané miesto v Košiciach zbierať odpadky. Pretože ich je veľa (a to nás hnevá), je to skvelá príležitosť nadýchať sa čerstvého vzduchu (a nepracovať). 

Túto aktivitu by sme samozrejme vykonali, aj keby správnych odpovedí bolo menej. Dohodli sme si dátum, čas a miesto a pozvali našich followerov, aby nám prišli pomôcť. Viac očí nájde viac odpadkov a viac rúk ich samozrejme viac pozbiera. 

Žijeme na smetisku 

S našimi dobrovoľníkmi sme sa stretli pri Cassovare, rozdali ochranné pomôcky, vrecia na odpad a hybaj prečesávať Floriánsku ulicu. Za hodinu našlo 10 ľudí na tomto úseku neuveriteľné množstvo odpadu. Dokonca sme narazili aj na pár zaujímavostí. Našli sme 4 pneumatiky, dve zachovalé puklice na auto, kopec oblečenia či topánky, tlačiareň, plastový kryt na neónové svetlo, slamený klobúk, televízor a neuveriteľné množstvo plechoviek. Dokopy sme nazbierali 15 kusov 30 litrových vriec plus odpad, ktorý nepatrí do komunálneho odpadu. Ten sme odniesli do zberného dvoru a dôkladne roztriedili.

Síce sme upratali, no je to ako bezodná studňa

Na jednej strane nás hrial pocit z dobre vykonanej práce. Na druhej strane sme zostali veľmi prekvapení ako z množstva odpadu, tak aj z jeho rôznorodosti a z toho, že ten „bordel“ nikomu neprekážal. Dúfame, že sa nájde stále viac ľudí, ktorým záleží na našej planéte, životnom prostredí a na meste, v ktorom žijú. 

Ďakujeme všetkým dobrovoľníkom, ktorí sa rozhodli pomôcť nám pri zbieraní smetí – chalanom z Dual Education DT ITSO SK, našej bývalej stážistke Evke a taktiež manželom Vierke a Vincentovi 🙂

PS: Nezabudnite sledovať kvízy s novými výzvami na našom Instagramovom profile. Niečo nové sa naučíte aj sa zabavíte. No a možno sa nabudúce do niektorej z výziev aj radi aktívne zapojíte 🙂

Sim Ďurkovič

Usmievavá, milujúca kávu, sem tam uhundraná, no stále s hlavou v oblakoch. Rada píšem, aj keď často sama so svojimi textami nie som spokojná. To ma ale neodradilo a možno aj práve preto som sa zo social media managera stala komunikačnou špecialistkou.