Top
remote práca

Remote Lemur: Práca z prímorskej destinácie

Minulý rok sme sa tak ako väčšina Slovákov s priateľom vzdali predstavy o letnej dovolenke aj zimnej lyžovačky. Pre bezpečnosť našich blízkych sme radšej ostali na Slovensku a dodržiavali opatrenia. Tento rok sme sa aj vďaka zlepšeniu pandemickej situácie rozhodli pre zmenu prostredia a trojtýždňovú remote prácu z Chorvátska. Pracovné týždne trávime v chorvátskom meste Dubrovník a posledný, štvrtý týždeň, budeme relaxovať v malom mestečku Pakoštane v strede Dalmácie.

Ubytovanie sme si v Dubrovníku vyberali s ohľadom na fakt, že v ňom potrebujeme väčšinu dňa pracovať a cítiť sa pri tom komfortne. Príjemná terasa so slnečníkom, klíma a klasický stôl na sedenie a pracuje sa jedna radosť. Rátali sme aj s tým, že sa po práci budeme chcieť poprechádzať historickými uličkami a tak pri výbere zavážila aj rýchla dostupnosť do centra. Pri výbere ubytovania určite odporúčam napísať majiteľovi vopred a opýtať sa ho na rýchlosť internetu a iné technické podrobnosti, ktoré v popisoch apartmánov často chýbajú. Naši domáci boli úplne skvelí, radili nám kam sa vybrať po práci a aktívne komunikovali počas celého pobytu.

Práca z prímorskej destinácie ma vždy lákala a som nesmierne rada, že som si to mohla vyskúšať. Vyžadovalo si to dosť vysokú mieru sebadisciplíny a plánovania, to nás však naučila pandémia a vyše polročný home office počas nej. Sama na sebe pociťujem ako ma remote obohatil, či už o inšpiráciu, ale hlavne o pocit, že pandémia nám tú slobodu konečne vrátila.

Dubrovník je naozaj stvorený pre remote pobyt

Ako zanietený plánovač som si vopred pripravila zoznam miest na celodenné výlety. Podnikáli sme ich cez víkendy. Navštívili sme priľahlé ostrovy a nepremárnili sme žiadny z voľných dní. Cez týždeň sme v poobedných hodinách preskúmali krásy mesta. Má viacero veľmi pekných mestských pláží. Od ubytovania boli vzdialené max. 15 minút. Ak máte práce viac a nechce sa vám pripravovať si raňajky alebo obed, reštaurácie sú v meste na každom kroku. Na túto príjemnú zmenu som si veľmi rýchlo zvykla. Raňajkovanie na terase či v reštaurácii s výhľadom na more mi bude nesmierne chýbať – ešte že máme doma ten balkón a kopec fotiek 🙂

Ivana Mikuličková

Som asi živým dôkazom toho, že ak ťa niečo baví, venuj sa tomu a možno ťa to bude raz živiť. Marketing je mojou záľubou a zo stáží a brigád sa vykľulo moje povolanie. V Lemuri sa venujem PPC kampaniam, social marketingu a navrhovaniu stratégií. Snažím sa spájať nespojiteľné! Vo voľnom čase ma stretneš na bicykli, snowboarde alebo s dobrou kávou v ruke...