Top
lemur zoo kosice

Kde kúpiť lemura? Značka: hlavne lacno

Na webovú stránku našej agentúry sa veľa ľudí dostane vďaka organickému vyhľadávaniu: kúpim lemura. Nemáme síce informácie o tom, ako funguje predaj týchto primátov na Slovensku, ale vieme vám poradiť, ako môžete pomôcť. My sme sa rozhodli adoptovať si jedno lemúrča v Zoo Košice. Nech máme maskota, ako sa patrí – lemur kata je náš.

Od novembra 2020 sme sa stali adoptívnymi rodičmi jedného z dvoch lemurov kata, ktoré môžete vidieť v košickej zoo. Vzhľadom na pandémiu sme sa naň mohli ísť pozrieť až v máji. Výlet do Kavečian sme poňali tímbuildingovo a zúčastnili sa ho aj dve študentky duálneho vzdelávania z SOŠ Ostrovského Simona a Timea, ktoré u nás praxujú už 2. rok.

Adopciou zvieratka vie každá organizácia, inštitúcia či jedinec prispieť zoogickej záhrade na výdavky spojené s jeho chovom a starostlivosťou, čím zároveň podporí zoo v jej aktivitách. Keďže zoologické záhrady sú pomerne vyhľadávané a navštevované – košickú zoo ročne priemerne navštívi 200 000 ľudí – vami adoptované zvieratko bude obdivovať veľa ľudí. Netreba pritom zabúdať na úlohu a poslanie týchto záhrad – ochrana ohrozených druhov zvierat pred ich vymretím. V súčasnej dobe klimatických zmien sú zoo akési ochranné centrá, ktoré pomáhajú zachovávať rôzne druhy zvierat, edukujú svojich návštevníkov a často nám tým pripomenú, ako nakladáme s našou planétou.

Pár faktov o lemuroch, ktoré nás utvrdzujú v tom, že máme s naším agentúrnym zvieratkom ozaj match:
  • Lemury žijú v skupinách, kde sú nadradené samice. Zhodou náhod sme sa stali nezámerne čisto ženskou agentúrou…
  • Milujú teplo a slnko. Najradšej sa lemury slnia posediačky, s rozpaženými prednými končatinami a tak, aby im slnečné lúče vyhrievali brušká. Aj my preferujeme slnečnejšie dni, akurát naše brušká nevystavujeme svetu.
  • Sú to veľmi čistotné zvieratká, čo platí aspoň o polovici nášho osadenstva…
  • Oproti iným primátom z čeľade lemurovité je lemur kata denné zvieratko. Nám to páli premenlivo – raz cez deň, raz v noci.
  • Potravu lemura kata tvorí ovocie a zelené listy, nepohrdnú však ani všakovakým hmyzom, malými plazmi, pavučinami či hnijúcim drevom. Nuž, aj tento bod na nás sedí, aj keď sme všežravé inak…

Samozrejme, máme aj iné kvality a sme tu pre vás, aby sme vám a vášmu biznisu pomohli rásť. Pozrite si našu ponuku služieb alebo sa s nami skontaktujte ohľadom spolupráce.

Návštevu zoo sme ukončili spustením sa na bobovej dráhe.

Edita Hilgartová

Mojou vášňou je písanie, preto som sa, čuduj sa svete, ocitla aj v Lemuri na pozícii komunikačnej špecialistky. Starám sa o PR komunikáciu našich klientov a redakčne pokrývam magazíny, ktoré vydávame. V kolektíve som známa najmä svojou hláškou „ty koksó".