Top

Facebook sa rozhodol pre zmenu dizajnu. Ako sa vám páči?

Pred niekoľkými mesiacmi začal Facebook testovať zmenu dizajnu v desktopovej verzii a momentálne zmeny zavádza aj do mobilnej aplikácie. Tieto úpravy Facebook avízoval už na minuloročnej konferencii F8.

Pokiaľ sa chcete na nové usporiadanie hlavného menu pozrieť, prejdite v mobilnom telefóne do vašej facebookovej aplikácie a kliknite v pravom hornom rohu na symbol troch čiarok – ponuka.

Zobrazí sa vám nový dizajn, ktorý je oveľa prehľadnejší ako ten pôvodný. Jeho dominantou je modré pozadie. Všetky funkcie sú rozdelené do prehľadných dlaždíc. Prvá dlaždica vás po rozkliknutí prehodí na váš feed. Druhá s názvom „Stránky“  vám ukáže počet stránok, v ktorých máte pridelenú rolu (administrátor, editor, moderátor, analytik). Prostredníctvom tejto voľby sa hravo dostanete na stránku, ktorú spravujete.

Spodná časť menu tvorí ďalšie tri kategórie: Zobraziť ďalšie, pomoc a podpora, Nastavenia súkromia a možnosť Odhlásiť sa. Pri ich rozkliknutí vám budú ponúknuté ich ďalšie funkcie.

Interné výsledky testovania potvrdili, že používatelia sú vďaka novému rozloženiu viac naklonení používať rôzne facebookové nástroje. Modrý dizajn tiež pôsobí prehľadnejšie a interaktívnejšie. Zatiaľ však nie je jasné, kedy ho Facebook zavedie plošne, ale vyskúšať si ho môže väčší počet používateľov už teraz.

Zmenu Facebook zavádza aj u desktopovej verzie, ktorú momentálne sprístupňuje viacerým užívateľom. V hlavnom menu sa môžete pozrieť, či už máte možnosť prepnúť na nový dizajn a vyskúšať ho. Pokiaľ vám nový dizajn nereže, zatiaľ si ešte môžete prepnúť podobu Facebooku na aktuálnu.

Už máte prístup k novému dizajnu? Ako sa vám pozdáva? 

Sim Ďurkovič

Usmievavá, milujúca kávu, sem tam uhundraná, no stále s hlavou v oblakoch. Rada píšem, aj keď často sama so svojimi textami nie som spokojná. To ma ale neodradilo a možno aj práve preto som sa zo social media managera stala komunikačnou špecialistkou.