Top
lemur

Čo robia lemuráci v klietke? #3

Voľného času je zrazu oveľa viac a konečne máme priestor na to, čo sme počas „normálneho” života odkladali a odkladali.

Ak ste už vyčerpali všetky aktivity, inšpirujte sa našimi nápadmi. Prezradíme vám, čo robíme doma my – Lemur tím. 

Sim: Dokončujem začaté

Po roku som domaľovala obraz. Konečne som presadila kvety a posadila nové. Konečne som upratala našu zbierku so Star Wars legom a upratala botník a skriňu.

Učím sa variť, aj keď ma to nebaví. No tento čas ma k tomu tak akosi donútil. Prišlo mi trápne, že môj manžel stojí za sporákom, tak som sa hecla. Keďže rada vypekám, cibrím svoje schopnosti a vylepšujem chute. Pimpujem svoje zaužívané recepty o lepšie ingrediencie. Pritom čítam oveľa oveľa viac ako v klasickom živote. Je to neuveriteľné, koľko neprečítaných kníh mi ležalo v knižnici. Beletria, knihy o marketingu a sociálnych sieťach. To sa však pomaly mení… Okrem toho, som viac aj na nete, takže denníky a blogy majú o minimálne moje kliky navyše.

Psychicky sa držím pri živote prechádzkami  – mám to šťastie, že sme psíčkari. Neviem si predstaviť, aby sme boli vkuse zavretí doma. Tak máme s partnerom pravidelný pohyb a prevetráme si hlavu od hlúpostí, ktoré nás ťažia. Okrem toho cvičím, pretože mám pocit, že môj chrbát trpí oveľa viac doma než v office. Rozhodla som sa pre jogu. Jop, párkrát ma už seklo, no snažím sa, aby to bolo čím ďalej, tým lepšie…

Ivka: Plánovanie do budúcna

Plánovanie výletov do budúcna je jedna z mojich diárových úchyliek. Zaznamenávam si všetky miesta, ktoré náhodne objavím na sociálnych sieťach alebo v televízii. Pre tento rok mám celkom pestrý výber, verím, že ho po ukončení pandémie zvládneme navštíviť. 

Mám pocit, že si s ľuďmi počas karantény viac telefonujem a Viber mám zapnutý častejšie ako predtým. Možno sme sa všetci potrebovali zastaviť a zistiť, aký cenný je sociálny kontakt.

Čas využívam aj na sledovanie dokumentov, seriálov a filmov. Napríklad aktuálne sledujem Stay here – relácia o tom ako z prenájmu na Airbnb urobiť zážitok pre hostí – aj s marketingovými tipmi, takže určite odporúčam.

Ani mňa neobišlo upratovanie a triedenie. Vytriedené zachovalé veci som zabalila a odložila ich pre OZ Psy Ulice a Srdce pre mačky pre ich budúci Blšák pre labky, kde sa tieto darované veci predajú a výťažok použijú, kde budú potrebovať. 

Eda: Dočaska pre mačku

Myslím, že najlepšia príprava na karanténu, ktorú sme s manželom urobili, bolo, že sme si vzali predbežne na 2 týždne (už sú to 3) do dočasky mačičku od OZ Srdce pre mačky. Máme o starosť navyše a keď sa náhodou nudíme, stále sa môžeme hrať s mačkou.

Vďaka karanténe sme doma začali spolu cvičiť, čo by som na nás nikdy v živote nepovedala. Podľahla som aj vplyvom sociálnych sietí a upiekla vlastný chlieb, avšak bez kvásku.

Skoro každý deň chodím behať alebo na korčule, samozrejme, s rúškom alebo bafkou, pretože to je stále moja top psychohygiena. Každý večer si púšťame stream slovenských standup komikov, z toho sa stala taká pekná tradícia 🙂 

A jasné, mám sa v pláne vzdelávať (snáď nás nevypustia tak skoro) a oprášiť si španielčinu.

Edita Hilgartová

Mojou vášňou je písanie, preto som sa, čuduj sa svete, ocitla aj v Lemuri na pozícii komunikačnej špecialistky. Starám sa o PR komunikáciu našich klientov a redakčne pokrývam magazíny, ktoré vydávame. V kolektíve som známa najmä svojou hláškou „ty koksó".