Top
lemur

Čo robia lemuráci v klietke? #1

Všimli ste si? Voľného času je zrazu oveľa viac ako pred pandémiou. Konečne máme priestor na to, čo sme počas „normálneho” života odkladali a odkladali.

Ak si myslíte, že už ste vyčerpali všetky svoje doposiaľ nahromadené aktivity, inšpirujte sa našimi nápadmi. Prezradíme vám, čo robíme doma my – Lemur tím. 

Janka: Cvičenie a šitie

Počas karantény je mojím najobľúbenejším miestom na prácu balkón. Čerstvý vzduch, jarné slnečné lúče, spev vtákov. Toto miesto mi spríjemňuje prácu aj v týchto ponurých časoch.

Čo nesmie chýbať, je každodenné cvičenie, ktoré vás jednoznačne dostane do formy. Pred prácou či po práci dodá vášmu telu to, čo najviac potrebujete. 

Okrem toho šijem rúška. Ručné práce som mala vždy rada a teraz, keď aspoň trošku viem pomôcť svojim najbližším malým kúskom látky, sú pre mňa ešte o čosi krajšie. Vďaka času doma môžem pri varení skúšať nové veci. Takto sme si jeden deň pochutnali na domácich rezancoch s makom 🙂

Vďaka času doma som upratovala, pretože poriadok vo veciach musí byť. To, čo stále odkladám a považujem za nedôležité, má konečne svoje miesto a aj poriadok. Povedzme si úprimne, okrem škatúľ  si treba upratať aj pracovnú plochu na počítači 🙂 

Mima: Kreatívne dielne každý deň

Zabaviť 5-ročné dieťa je celkom fuška, hlavne keď je doma už vyše mesiaca. Lepíme, striháme, kreslíme a stále dookola. Každý deň si vyberieme niečo, čo budeme robiť. Už sme robili veľkonočné pohľadnice, karnevalové masky, oblečenie pre bábiky aj maľovali vajíčka. Čo je mimochodom skvelá psychohygiena.

Jednou z našich spoločných aktivít je aj hľadanie pokladu. Manžel nakreslí mapu, ktorú dieťa nenápadne doma nájde. Krokujeme, hľadáme, kopeme až dokiaľ nenájdeme poklad, ktorý nám tu nechali piráti. Jediný problém je, že už mi dochádzajú drobnosti, čo by sme mohli zakopať…

Záhrada je láska – to je moje heslo, ktorým sa riadim, odkedy bývame v dome. Trvalo mi presne tri roky vybudovať vyvýšené záhony, ktoré síce momentálne máme, ale zatiaľ nemáme čo pestovať. Snáď nám to nebude trvať ďalšie tri roky.

Vrelo však odporúčam ako oddychovú aktivitu. Keďže bývame neďaleko lesa, vieme si tam vybehnúť pravidelne. Prospieva to nielen nám, ale aj psovi, ktorý k nám tiež prišiel sám – dobrovoľne a ostal už na dobu neurčitú. 🙂

Edita Hilgartová

Mojou vášňou je písanie, preto som sa, čuduj sa svete, ocitla aj v Lemuri na pozícii komunikačnej špecialistky. Starám sa o PR komunikáciu našich klientov a redakčne pokrývam magazíny, ktoré vydávame. V kolektíve som známa najmä svojou hláškou „ty koksó".