Top

Moja stáž v agentúre LEMUR

Som Gabriela Sielniková a študujem marketingovú komunikáciu na Univezite sv. Cyrila a Metoda v Trnave. Keďže súčasťou 2. ročníka je odborná stáž, rozhodla som sa splniť si túto povinnosť už v lete.

Začala som premýšľať nad tým, do akej firmy by som rada šla, ktorá oblasť marketingu by ma zaujímala, prípadne z akej oblasti by som chcela získať skúsenosti pre svoje budúce pracovné pôsobenie. Vo finále som prišla na to, že sa chcem venovať niečomu kreatívnemu a tvorivému a keďže písanie ma bavilo už počas strednej školy, rozhodla som sa pre copywriting a PR

Vyhľadala som firmy v Košiciach, ktoré sa venujú tejto oblasti. Tak som sa dozvedela o agentúre LEMUR a napísala im. Na odpoveď som nečakala dlho, do dvoch dní som dostala odpoveď a dohodli sme si stretnutie. Už na samotnom pohovore mi bolo jasné, že som sa rozhodla správne a že to bude veľmi dobrá skúsenosť. O týždeň neskôr som nastúpila na prax. 

Písanie s Edit

V prvý deň mi dievčatá všetko ukázali, vysvetlili a pridelili mi moju koučku Edit, ktorá sa vo firme venuje písaniu. Mojou úlohou malo byť predovšetkým písanie článkov pre portály nazjedenie.sk a indexmag.sk. Vyskúšala som si i písanie blogov pre klientov, písanie tlačovej správy či rozhovoru. S Edit som sa zúčastnila aj práce v teréne – zobrala ma so sebou na rozhovor s cestovateľom či na report z IT akadémie pre stredoškolských pedagógov. Naučila som sa pracovať s WordPressom, s ktorým som dosiaľ nemala skúsenosti.

Ako by som teda hodnotila moju prax v Lemure?

Rozhodne pozitívne. Práca, ktorej som sa venovala, ma bavila, dievčatá boli veľmi milé a nápomocné, takže celková atmosféra vo firme bola nanajvýš príjemná. Získala som množstvo skúseností a zručností, ktoré v budúcnosti rozhodne využijem a dovolím si povedať, že som možno našla oblasť, ktorej by som sa v budúcnosti chcela venovať.

Týmto by som chcela poďakovať dievčatám, že mi umožnili absolvovať prax práve u nich.

Gabiku sme zatiahli aj do prekvapka pre Mimu.

Edita Hilgartová

Mojou vášňou je písanie, preto som sa, čuduj sa svete, ocitla aj v Lemuri na pozícii komunikačnej špecialistky. Starám sa o PR komunikáciu našich klientov a redakčne pokrývam magazíny, ktoré vydávame. V kolektíve som známa najmä svojou hláškou „ty koksó".