Top

Ďalší event za nami – raňajky pre novinárov na tému rozvoja nášho regiónu

Formát podujatia v podobe raňajok pre novinárov sa postupne rozširuje aj na východe Slovenska. Je to vhodný spôsob zdieľania informácií pre samosprávy a organizácie. Hostia sú z rána svieži a majú čistú hlavu, budú teda počúvať. Pri kvalitnej káve a lákavom cateringu sa nálada uvoľní ešte rýchlejšie a jedným zo základov úspešného eventu je, ak má pohodovú a príjemnú atmosféru.

telKE Peter Fischer T-Systems Slovakia Lemur

interview telKE s Petrom Fischerom z T-Systems Slovakia

To sa nám podarilo docieliť na raňajkách pre novinárov utorok 16. apríla 2019 v kaviarni Papa v areáli Kasární/Kulturparku. Témou raňajok bol východoslovenský región, ľudský potenciál a možnosti, ako ho rozvíjať a posúvať vpred. Na túto tému prispeli do panelovej diskusie zástupcovia z rôznych oblastí a inštitúcií, ktorí pokryli tematiku komplexne.

Vysokoškolské vzdelávanie a možnosti prepojenia teórie s praxou priblížil docent Jaroslav Porubän z Katedry počítačov a informatiky FEI TUKE, kým o práve všetkých detí na rovnaké vzdelávanie porozprávali predstaviteľky iniciatívy Teach for Slovakia Veronika Poklembová a Zuzana Bendíková. Potenciál Košíc a kraja z hľadiska cestovného ruchu opísal v rámci panelovej diskusie Tomáš Jančuš, zástupca výkonného riaditeľa pre financie a člen predstavenstva Letiska Košice. Keďže rozvíjajúci sa IT sektor v Košickom kraji stále vykazuje dopyt po ďalších zamestnancoch, svoj pohľad na tento problém predstavil Peter Fischer , viceprezident spoločnosti T-Systems Slovakia za ľudské zdroje. Možnosti motivácie vstupu žien do IT sveta zas opísala Lenka Hlinková, ktorá sa aktívne angažuje v iniciatívach za podporu vyššieho počtu žien v IT.

TASR SITA Porubän Lemur

interview TASR a SITA s Jaroslavom Porubänom z TUKE

Téma rozvoja a budúcnosti kraja zaujala nielen lokálne košické médiá, ale diskusiu si prišli vypočuť aj zástupcovia médií z iných miest či obcí, keďže zvolená téma bola obsiahlejšia a poskytovala viacero smerov, ktorými sa dá rozvíjať. Výber zaujímavých hostí do diskusie z rôznych oblastí oslovil zástupcov médií – po oficiálnej debate sa každému z hostí dostalo priestoru aj pri individuálnych rozhovorov s redaktormi.

Pár príkladov výstupov z raňajok pre novinárov:

organizačný tím Lemuru a Dano Gašpierik z DF systém

 

Edita Hilgartová

Mojou vášňou je písanie, preto som sa, čuduj sa svete, ocitla aj v Lemuri na pozícii komunikačnej špecialistky. Starám sa o PR komunikáciu našich klientov a redakčne pokrývam magazíny, ktoré vydávame. V kolektíve som známa najmä svojou hláškou „ty koksó".