Top
charity-cup-2018

IT-ečkári podporili rodiny v núdzi. Celkový výťažok z charitatívneho turnaja bol v hodnote 26 000€.

KOŠICE, 21. apríla – V sobotu 21. apríla 2018 si IT-ečkári zmerali sily v charitatívnom futbalovom turnaji. Pilotný projekt podujatia CharITy Cup zorganizovala v spolupráci s organizáciou Úsmev ako dar, ktorá pomáha deťom a rodinám v núdzi a buduje najväčšiu sieť centier pomoci na Slovensku, spoločnosť T-Systems Slovakia.  Do turnaja sa prihlásilo 12 firiem, ktoré sa venujú IT biznisu alebo službám s ním súvisiacim. Víťaznú trofej si odniesla spoločnosť T-Systems Slovakia.

Spoločným cieľom je vybudovať nové krízové centrum pre rodiny v ohrození v mestskej časti Košice – Šaca

„Chceme pomáhať regiónu nielen finančnou podporou či dobrovoľníckymi aktivitami, ale tvoriť pridanú hodnotu, spolupracovať s ďalšími spoločnosťami a organizáciami a podporovať zmysluplné projekty,“ hovorí o nápade zorganizovať turnaj Daniel Giebel, generálny riaditeľ spoločnosti T-Systems Slovakia.

„Naším spoločným cieľom je vybudovať nové krízové centrum pre rodiny v ohrození v mestskej časti Košice – Šaca. Toto nové centrum bude slúžiť a nepretržite pomáhať rodinám v núdzi z nášho regiónu a v prvých júlových dňoch by malo prijať prvé rodiny,“ dopĺňa Radoslav Dráb z organizácie Úsmev ako dar. Krízové centrum Vincentínum poskytne prístrešok pre štyri rodiny (až 15 detí, 20 ľudí celkovo). Úsmev ako dar plánuje centrum za pomoci svojich partnerov ďalej rozširovať, keďže stále viac a viac rodín na východnom Slovensku zápasí s finančnými problémami a mnohými ďalšími ťažkosťami, ktoré vedú k strate bývania a rozpadu rodiny. Kľúčovým bodom pre záchranu takejto rodiny je vytvorenie nového bezpečného domova.

„Radosť z výhry je naozaj veľká, ale musím povedať, že to bola len taká čerešnička na torte. Celý tím totiž zobral prípravu a účasť zodpovedne najmä kvôli pomoci rodinám a deťom, a som rád, že to bola veľká motivácia pre všetkých účastníkov“, prezradil Ján Hefler z víťazného tímu, ktorý bol zároveň aj najlepším brankárom turnaja. Zúčastnené tímy prispeli na výstavbu nového krízového centra účastníckymi poplatkami vo výške spolu 22 500 eur.

Kontakt pre médiá:

Radoslav Dráb, drab@usmev.sk, 0903 630 505, Spoločnosť priateľov detí z detských domovov Úsmev ako dar

O občianskom združení Spoločnosť priateľov detí z detských domovov Úsmev ako dar

Úsmev ako dar sa už 35 rokov stará o to, aby deti mohli bezpečne vyrastať v rodinách, ideálne tých vlastných. Vykonáva terénnu sociálnu prácu, posilňuje systémovú svojpomoc širokých rodín, pripravuje a sprevádza náhradných rodičov, buduje centrá pre obnovu rodiny a zariadenia núdzového bývania, či domy na polceste pre mladých bez rodinného zázemia, poskytuje opusteným deťom oporné vzťahy, napĺňa ich potreby v oblasti voľného času a osobnostného rozvoja, sieťuje kompetentných odborníkov a podieľa sa na tvorbe legislatívnych noriem. Plnohodnotné a harmonické detstvo v kruhu rodiny je nezastupiteľnou hodnotou ako pre každé dieťa, tak pre celú spoločnosť. Táto hodnota si zaslúži našu ochranu a deti, ktorým ju nemôžu sprostredkovať vlastní rodičia, si zaslúžia našu podporu. Programy spoločnosti Úsmev ako dar vznikli a trvajú práve preto, aby podporu deťom a ich rodinám dlhodobo prinášali.

O spoločnosti T-Systems Slovakia:

T-Systems Slovakia (TSSK) pôsobí v oblasti informačných a komunikačných technológií (IKT) ako poskytovateľ outsourcingových služieb v oblasti IKT infraštruktúry, aplikácií a podnikových finančných procesov.

V portfóliu spoločnosti sú najmä správa IKT riešení počítačových sietí, serverov, cloudov, rôznych operačných systémov, databázových systémov, systémov SAPⓇ, portálových produktov a mnohých ďalších špeciálnych zákazníckych aplikácií a riešení.

TSSK je lídrom skupiny T-Systems International v oblasti návrhu a vzdialenej podpory aj výkonnejších dátových centier koncernu, cloudových riešení a riešení SAP v cloude. TSSK je hlavnou strategickou lokalitou poskytujúcou interné IT služby pre rôzne časti koncernu Deutsche Telekom AG. TSSK je súčasne tretím najväčším centrom zdieľaných podnikových služieb na Slovensku.

Služby poskytuje viac ako 700 zákazníkom – významným korporáciám z celého sveta. V súčasnosti takmer 10% zamestnancov pracuje v pozíciách s globálnou zodpovednosťou a najvyššou pridanou hodnotou (IT architektúra, riadenie služieb, návrh riešení). Firma zamestnáva 31% žien a 69% mladých ľudí s priemerným vekom 33 rokov.

Jana Beerová

Vymýšľam, plánujem, milujem tabuľky, kreovanie nových projektov a behy na dlhé trate. Venujem sa stratégiám - marketingovým, komunikačným a ako obchodná riaditeľka aj tým podnikateľským. Popritom občas niečo napíšem, zalomím či nakódim.