Top
AjTy senior

Aj seniori dokážu využívať moderné technológie. Naučia ich to na bezplatnom IT kurze

KOŠICE, 26. septembra – V Košiciach už piatykrát zasadnú do školských lavíc seniori. Pod odborným vedením sa naučia ovládať tablet, počítač aj smartfón.

Doba digitalizácie prináša nové možnosti, ktoré dokážu naplno uľahčiť bežný život, chod domácnosti aj každodennú komunikáciu. Kým používanie počítačov začína byť pre najmladšiu generáciu prirodzené, tá staršia sa stretáva s bariérou, ktorú musí prekonať. Rozšíriť si svoje vedomosti môžu dôchodcovia aj na školení AjTy Senior z dielne T-Systems Slovakia.

Naša spoločnosť ponúka viacero aktivít zameraných na vzdelávanie. V roku 2013 k nim pribudol aj projekt AjTy Senior, ktorý je zameraný na ľudí v dôchodkovom veku. Nápad prišiel priamo z nášho komunikačného oddelenia. Aj keď sme nevedeli, či bude o kurz záujem, spustili sme kampaň aj registráciu. Veľmi sa tešíme, že práve tento projekt je úspešný a funguje už piaty rok. Preferujeme prístup študent – lektor, preto je počet miest obmedzený,” vysvetľuje Katarína Trnová, hovorkyňa spoločnosti T-Systems Slovakia.

Hlavnou myšlienkou celého kurzu je udržať krok so súčasnou dobou a pomôcť aj zrelšej vekovej skupine spriateliť sa s modernými technológiami.

Jedným z minuloročných absolventov je aj Milan Hrubizna (66 rokov). Všetko, čo sa naučil, dokáže plnohodnotne využívať. S počítačom pracuje denne, založil si profil na sociálnej sieti, skypuje s rodinou a nakupuje online. “Svoje poznatky z kurzu môžem uplatniť aj pri práci s chytrým telefónom aj tabletom. Keďže princípy ich ovládania na seba naväzujú, dnes si vďaka tomu kedykoľvek viem pozrieť televíziu aj priamo na svojom tablete. Doba sa digitalizuje a rýchlo technologicky napreduje a je pre nás starších veľmi vítané, ak mladí dokážu najnovšie poznatky odovzdať aj nám a hlavne, keď to vedia podať vhodným spôsobom. Bolo vynikajúce, že lektori s nami sedeli v lavici a s osobným prístupom nám všetko vysvetľovali. Môžem len vysloviť obdiv k spoločnosti, že sa zaujíma aj o iné skupiny užívateľov ako sú tie primárne cieľové,” dodal na záver.

Najbližší kurz AjTy senior, vďaka ktorému sa s informačno-komunikačnými technológiami zoznámia ďalší študenti, sa začína už zajtra 27. 9. 2017 v Košiciach.

tlačová správa
Foto: T-Systems Slovakia

Kontakt pre médiá:

Katarína Trnová
Hovorkyňa spoločnosti
T-Systems Slovakia s.r.o.
Žriedlova 13, 040 01 Košice, Slovakia
Tel.: + 421 901 904 989
E-mail: katarina.trnova@t-systems.sk

O spoločnosti T-Systems Slovakia:

T-Systems Slovakia (TSSK) pôsobí v oblasti informačných a komunikačných technológií (IKT) ako poskytovateľ outsourcingových služieb v oblasti IKT infraštruktúry, aplikácií a podnikových finančných procesov.

V portfóliu spoločnosti sú najmä správa IKT riešení počítačových sietí, serverov, cloudov, rôznych operačných systémov, databázových systémov, systémov SAPⓇ, portálových produktov a mnohých ďalších špeciálnych zákazníckych aplikácií a riešení.

TSSK je lídrom skupiny T-Systems International v oblasti návrhu a vzdialenej podpory aj výkonnejších dátových centier koncernu, cloudových riešení a riešení SAP v cloude. TSSK je hlavnou strategickou lokalitou poskytujúcou interné IT služby pre rôzne časti koncernu Deutsche Telekom AG. TSSK je súčasne tretím najväčším centrom zdieľaných podnikových služieb na Slovensku.

Služby poskytuje viac ako 700 zákazníkom – významným korporáciám z celého sveta. V súčasnosti takmer 10% zamestnancov pracuje v pozíciách s globálnou zodpovednosťou a najvyššou pridanou hodnotou (IT architektúra, riadenie služieb, návrh riešení). Firma zamestnáva 31% žien a 69% mladých ľudí s priemerným vekom 33 rokov.

Jana Beerová

Vymýšľam, plánujem, milujem tabuľky, kreovanie nových projektov a behy na dlhé trate. Venujem sa stratégiám - marketingovým, komunikačným a ako obchodná riaditeľka aj tým podnikateľským. Popritom občas niečo napíšem, zalomím či nakódim.