Top

Prázdninový program si pre deti pripravili centrá voľného času, univerzity aj zamestnávatelia

KOŠICE, 13. júla – Letné prázdniny sú pre deti dlhoočakávaným obdobím zábavy, hier, výletov a bezstarostných dní bez domácich úloh. Rodičia však musia vyriešiť otázku, ako vyplniť svojim ratolestiam všetky voľné chvíle. Keď sa minú všetky dni dovolenky a termíny u starých rodičov, hľadáme možnosti, ako vymyslieť pre dieťa bezpečný a zábavný program. Pripravili sme pre vás niekoľko tipov, z ktorých si určite vyberie každý dobrodruh, kreatívec, či mladý vedec.

 Výlety do okolia, kreatívne dielne, súťaže a noví kamaráti čakajú na deti vo všetkých centrách voľného času. Tie si pre prázdninujúcich školákov pripravili prímestské tábory s rôznym zameraním, alebo prázdninové kluby, ktoré poskytujú možnosť jednodňového programu.

Zaujímavé aktivity si pripravili aj občianske združenia a detské organizácie. Skúste sa poobzerať po podobnej organizácii vo vašom meste. Možno zistíte, že neďaleko vás pôsobia mladí skauti, horolezci, hudobníci, či začínajúci spisovatelia.

Ak sa váš malý zvedavec nechce vzdať učenia ani počas letných prázdnin, určite ho zaujme letná univerzita. Mladých študentov tento rok privíta napríklad Detská univerzita Komenského, Elektrotechnická fakulta Žilinskej univerzity, Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici, Technická univerzita v Košiciach či Prešovská univerzita. Prázdninový program si prichystali aj knižnice a múzeá.

Na malých dovolenkárov mysleli aj niektorí zamestnávatelia. Zatiaľčo rodičia pracujú, ich ratolesti sa môžu zabaviť vo firemných prázdninových kluboch, campoch či táboroch. Záujem o takéto tábory neustále stúpa, čo potvrdzuje aj Alena Ronďošová, zastupujúca viceprezidentka pre ľudské zdroje v spoločnosti T-Systems Slovakia: „Záujem o tábory bol tento rok skutočne obrovský, dodatočne sme dokonca otvorili ešte jeden turnus letného tábora. Každý turnus trvá 5 dní, od pondelka do piatku a program pre deti je pripravený od ôsmej ráno do približne 15-tej hodiny popoludní.” Deti sa môžu tešiť na návštevu ZOO Košice, Športový deň v T-Systems Športovo-zábavnom areáli na Alejovej 2 v Košiciach, ale aj na návštevu Slovenského technického múzea. Pre väčšie deti je pripravený tematický camp s nádychom dejín. „Materiálne veci na rozdiel od emocionálnych zážitkov dokážu len zriedka vyvolať pocit šťastia. Práve emocionálne zážitky sme sa rozhodli dopriať deťom našich zamestnancov zorganizovaním detských letných táborov. Pretože kto sa raduje z dieťaťa, raduje sa zo života.”  uzatvára Alena Ronďošová.

Veríme, že nech si vyberiete akýkoľvek program, váš malý výmyselník sa popoludní vráti domov s množstvom úžasných zážitkov a nových vedomostí.

Jana Beerová

Vymýšľam, plánujem, milujem tabuľky, kreovanie nových projektov a behy na dlhé trate. Venujem sa stratégiám - marketingovým, komunikačným a ako obchodná riaditeľka aj tým podnikateľským. Popritom občas niečo napíšem, zalomím či nakódim.