Top
Košická hudobná jar

Košicky, hudobne a jarne

Košická hudobná jar patrí medzi najstaršie hudobné festivaly na Slovensku. V roku 2017 sa uskutoční už 62. ročník a jeho popularita z roka na rok rastie. Práve preto nás veľmi teší, že sme preň mohli už niekoľkokrát vymyslieť základný vizuálny koncept, ktorý môžete vidieť na bilténe, abonentkách, pozvánkach, plagátoch, baneroch aj obrazovkách. Tentokrát sme ho poňali doslova – je hudobný a jarný.

Na začiatku sme mali jednoduchý nápad – skombinovať hudobné nástroje s jarnými kvetmi a lístkami. Na tomto nápade sme začali hneď pracovať a Michal jeden z kvetov nevystrihoval z hotovej fotografie, ale naaranžoval a odfotografoval priamo v kancelárii.

Keď sme mali vybrané kvety aj list, okolo nich sme dokreslili  hudobné nástroje. Aby sme symbolicky pokryli celý orchester ŠfK, zvolili sme jeden nástroj z každého druhu – dychový, sláčikový, strunový a bicí nástroj. Plagáty sme zároveň rozdelili podľa farby. Aby obrázky vynikli, zvolili sme svetlé pozadie a jednoduchý font.

Napokon sa rozhodlo, že bude prezentovaný len jeden vizuál. Vyhral to zelený lístok, s ktorým sme sa následne ešte trochu pohrali, aby sme dosiahli čo najlepšiu podobnosť jeho tvaru s tvarom violončela.

Ako to už býva, najlepší bol napokon ten prvý 🙂 A keď už bol list vybraný, pustili sme sa do všetkých potrebných materiálov – pripravili sme plagáty s kompletným programom i bez neho, abonentku pre širokú verejnosť aj farebne odlišné abonentky pre študentov konzervatórií, citylight, plachtový banner, kompletnú sadu bannerov potrebných pre reklamu online,  pozvánku, bulletin a tak ďalej.

Výsledok našej práce teraz môžete vidieť po celých Košiciach a my veríme, že radosť z vymýšľania, ktorú sme do nej vložili, si všimne každý 🙂 A aby sme nezabudli, pozývame na všetky koncerty!

Veronika Samková