Top
multikulturna-ulicka

Spoznajte zvyky, kultúru a jazyky iných krajín

Košice, 24. septembra – V piatok 28. septembra sa v čase od 16:00 do 18:00 na rohu Hrnčiarskej ulice a námestíčka pri Miklušovej väznici uskutoční akcia pod názvom Multikultúrna ulička.

Návštevníci spoznajú zvyky, kultúru a jazyky rôznych krajín. Na podujatí sa predstaví Francúzska aliancia Košice, Regionálne centrum mládeže,  Rada mládeže Košického kraja, Jazyková škola EnPAL, zahraniční lektori a študenti. Svoje kuchárske umenie predvedie indický kuchár Shreyas Kadam. Návštevníkov čakajú hry, súťaže a množstvo zaujímavých informácií. Cieľom podujatia je priblížiť niektoré národnosti, ktoré žijú v multikultúrnom meste, akým Košice určite sú.

Podujatie pripravila nezisková organizácia Košice región umenia a kultúry.

Podujatie Multikultúrna ulička na Uličke remesiel je súčasťou projektu realizovaného neziskovou organizáciou Košice región umenia a kultúry, n.o., ktorý je podporený Ministerstvom kultúry SR. Príprava a realizácia týchto podujatí je v súlade s aktivitami EHMK 2013. Cieľom projektu je zvýšenie kultúrno-spoločenskej hodnoty Hrnčiarskej ulice v Košiciach a vzbudenie záujmu o existujúce remeslá.

Viac informácií:
Jana Kopernická, projektová manažérka KRUK, n.o.
Tel.: 0903 675 627,  e-mail: jana@kruk.sk
www.hrnciarska.sk

Jana Beerová

Vymýšľam, plánujem, milujem tabuľky, kreovanie nových projektov a behy na dlhé trate. Venujem sa stratégiám - marketingovým, komunikačným a ako obchodná riaditeľka aj tým podnikateľským. Popritom občas niečo napíšem, zalomím či nakódim.