Top
hudba na hrnciarskej

Observatórium na Uličke remesiel

Košice, 11. 8. – Vo štvrtok 16. augusta  sa na Hrnčiarskej ulici, pri Miklušovej väznici, uskutoční akcia pod názvom Multimediálne Observatórium na Uličke remesiel.

Program sa začne o 19:30 koncertom kapely Observatórium, počas ktorého sa predstavia viacerí umelci. Okrem Fireshow si budú môcť diváci vychutnať akrobatické vystúpenie Katky Raševovej, ktorá predvedie vzdušný tanec. Po koncerte pokrstí kapela svoj nový album.

Podujatie pripravila nezisková organizácia Košice región umenia a kultúry v spolupráci so známym košickým hudobníkom Petrom Tóthom a Stredoeurópskou vysokou školou, ktorá tohto roku otvorila svoje pracovisko v Košiciach.

„Do metropoly východu sme prišli v čase, keď vrcholí realizácia podujatí v rámci Európskeho hlavného mesta kultúry 2013. Rozhodli sme sa podporiť takéto oživenie košickej Uličky remesiel a aj v budúcnosti by sme sa radi vo významnej miere podieľali na podpore kultúrnych podujatí a prepojení vzdelávania a kultúry v Košiciach,“ povedala Mgr. Renáta Baníková, PhD.,  prorektorka pre vzťahy s verejnosťou a spoluprácu s praxou na Stredoeurópskej vysokej škole.

Okrem pripraveného umeleckého vystúpenia si návštevníci zasúťažia aj o pekné ceny.

Podujatie Multimediálne Observatórium na Uličke remesiel je súčasťou projektu realizovaného neziskovou organizáciou Košice región umenia a kultúry, n.o., ktorý je podporený Ministerstvom kultúry SR. Príprava a realizácia týchto podujatí je v súlade s aktivitami EHMK 2013. Cieľom projektu je zvýšenie kultúrno-spoločenskej hodnoty Hrnčiarskej ulice v Košiciach a vzbudenie záujmu o existujúce remeslá.

Zoznam účinkujúcich:

Observatórium:

spev – Sandra Urbančíková

spev – Peter Siegfried

violončelo – Marcel Šenkýr

basová gitara – Tomi Okres

klávesy – Martin Ferenčík

perkusie – Dušan Zatroch

perkusie – František Beneš

perkusie – Jozef Zima

akustická gitara, bouzouki – Peter Tomko

elektrická gitara, bouzouki – Peter Tóth

Vzdušný tanec – Katarína Raševová

Viac informácií:

Miroslava Poklembová, projektová manažérka KRUK, n.o.
Tel.: 0903 636 609, e-mail: miroslava@kruk.sk
www.hrnciarska.sk

Jana Beerová

Vymýšľam, plánujem, milujem tabuľky, kreovanie nových projektov a behy na dlhé trate. Venujem sa stratégiám - marketingovým, komunikačným a ako obchodná riaditeľka aj tým podnikateľským. Popritom občas niečo napíšem, zalomím či nakódim.