Top
Umenie na Hrnciarskej

Umenie na Hrnčiarskej ulici

Košice – V piatok 27. júla sa na Hrnčiarskej ulici uskutoční podujatie s názvom Umenie na Hrnčiarskej ulici. Jeho cieľom je zastaviť ľudí v ich uponáhľanom svete, priniesť im umelecký zážitok, potešenie a umelcom poskytnúť priestor na sebarealizáciu a prezentáciu.

Program sa začne o 17:00 hod., a to divadelným predstavením priamo pod oblohou. Rodinná oslava  alebo slučka v podaní hercov Divadla Neon zaujme všetky vekové kategórie. Veď skoro každý pozná nástrahy a bizarné situácie, ktoré môžu vzniknúť na rodinnej oslave. Od 17:45 hod. sa to bude niesť v tónoch írskej hudby. Hudobné umenie odprezentuje mladá košická kapela Shamrock Red Heads. Návštevníci sa môžu tešiť na univerzálnosť začínajúcich muzikantov. Hudobné nástroje budú v neustálom obehu. Divadlo Neon sa na dosky vráti aj o 19:00 hod., tentokrát s hrou No comment, ktorá predstavuje tragikomickú koláž príbehov zo života neobyčajne obyčajných ľudí.

Počas celého podujatia budú na Hrnčiarskej ulici vystavené obrazy košických výtvarníkov a umelecké fotografie autorov Martiny Inspire a Matúša Vencúrika. 

Podujatie pripravila nezisková organizácia KRUK, n. o. ako súčasť projektu zameraného na zvýšenie kultúrno-spoločenskej hodnoty Hrnčiarskej ulice v Košiciach a vzbudenie záujmu o existujúce remeslá.

Viac informácií:
www.hrnciarska.sk
Jana Kopernická
0903 675 627

 

Jana Beerová

Vymýšľam, plánujem, milujem tabuľky, kreovanie nových projektov a behy na dlhé trate. Venujem sa stratégiám - marketingovým, komunikačným a ako obchodná riaditeľka aj tým podnikateľským. Popritom občas niečo napíšem, zalomím či nakódim.