Top
ulicka_umelcov

Ulička remesiel nám priblíži atmosféru parížskej štvrte Montmartre

Košice – V sobotu 19. mája sa na Hrnčiarskej ulici uskutoční podujatie pod názvom Ulička umelcov. Zídu sa na nej výtvarníci a sochári zo Slovenska i zo zahraničia, ktorí Košice navštívili pri príležitosti Medzinárodného maliarskeho a sochárskeho sympózia Jahodná 2012.

Sympózium vyvrcholí živou výstavou a expozíciou na Uličke remesiel v Košiciach. Organizátor by aj touto cestou rád prispel k oživeniu Hrnčiarskej ulice, ktorá jej návštevníkom v tento deň priblíži atmosféru vyhľadávanej parížskej štvrte Montmartre. Košice v tento deň ožijú aj Nocou múzeí a galérií.

Program otvoria o 10.00 hod. sochári a maliari, ktorí predstavia svoju tvorbu. Hrnčiarsku ulicu spestrí výstava diel detí z CVČ Domino a živá hudba. Pri príležitosti 140. výročia vzniku Východoslovenského múzea bude vystavených 140 detských prác. Najkrajšiu z nich ocení riaditeľ múza PhDr. Robert Pollák celoročnou voľnou vstupenkou. Na uličke remesiel bude opäť k dispozícii čarovná skriňa, z ktorej si budú môcť návštevníci zobrať knihu alebo ju vymeniť za svoju starú, už prečítanú.

Podujatie pripravila nezisková organizácia KRUK, n. o. ako súčasť projektu zameraného na zvýšenie kultúrno-spoločenskej hodnoty Hrnčiarskej ulice v Košiciach a vzbudenie záujmu o existujúce remeslá.

Viac informácií:

www.hrnciarska.sk
Jana Kopernická
0903 675 627

Jana Beerová

Vymýšľam, plánujem, milujem tabuľky, kreovanie nových projektov a behy na dlhé trate. Venujem sa stratégiám - marketingovým, komunikačným a ako obchodná riaditeľka aj tým podnikateľským. Popritom občas niečo napíšem, zalomím či nakódim.