Top
sumenie

Štartuje Týždeň slovenských knižníc

Košice, 18. 3. 2009 – Týždeň slovenských knižníc odštartuje tento rok slávnostným vyhlásením výsledkov štvrtého ročníka literárnej súťaže Š(umenie). Najúspešnejší autori budú ocenení v pondelok 23. marca o 10-tej hodine v priestoroch Verejnej knižnice Jána Bocatia na Hlavnej 48 v Košiciach. Vyhlasovateľom a organizátorom súťaže je Občianske združenie ÚLET.

Žiaci košických základných škôl súperili v umeleckom videní sveta od októbra 2008 do januára 2009. Na vyhlásené témy Krajina fantázie, V našom meste straší a Dvanásť a pol mesiačika bolo prihlásených spolu 73 prác. Diela hodnotili spisovatelia Gabika Futová a Pavol Garan, ktorí sa bezprostredne po vyhlásení výsledkov stretnú s účastníkmi súťaže v tvorivých literárnych dielňach.

Ďalším podujatím organizovaným Občianskym združením ÚLET v rámci Týždňa slovenských knižníc je Literárny štvrtok, ktorý sa uskutoční netradične v piatok 27.marca o 17-tej hodine. Pozvanie na príjemne literárne posedenie prijala známa slovenská autorka poézie Janka Bodnárová. Cieľom projektu Literárnych štvrtkov je oživiť priestory knižnice a umožniť mladým ľuďom spoznať slovenských autorov a ich tvorbu prostredníctvom osobných stretnutí. Stretnutia tiež ponúknu možnosť konfrontácie vlastnej tvorby so spisovateľovým názorom.

Partnerom OZ ÚLET je pri oboch projektoch Verejná knižnica Jána Bocatia v Košiciach.

tlačová správa

O ÚLET-e

Občianske združenie ÚLET vzniklo v roku 2005. Podieľa sa na zvýšení informovanosti o živote mládeže a spoločensko-kultúrnych podujatiach, spolupracuje so školami, mládežníckymi organizáciami a knižnicami. Jeho cieľom je zvýšiť informovanosť a záujem o mládežnícky život a kultúrne podujatia Košiciach.

Prioritne sa zameriava na rozvoj kreativity v oblasti umeleckej literatúry a žurnalistiky, podporujeme mladé talenty, rozvoj knižnej kultúry a biblioterapie, voľnočasové aktivity detí a mládeže, ich vzťah k prírode a k športu. Pracuje formou sprostredkovania, podpory a realizovania širokospektrálnych podujatí.

Medzi jeho najznámejšie aktivity patrí súťaž školských časopisov Perohryz či celokošické čítanie pre deti v škôlkach Ušká plné príbehov.

Pre viac informácií kontaktujte:

Alena Štrompová
Predsedníčka OZ ÚLET
alena@ulet.sk
0902 227 145

 

Jana Beerová

Vymýšľam, plánujem, milujem tabuľky, kreovanie nových projektov a behy na dlhé trate. Venujem sa stratégiám - marketingovým, komunikačným a ako obchodná riaditeľka aj tým podnikateľským. Popritom občas niečo napíšem, zalomím či nakódim.