Top
web_design

Nový web NEBĽABOC! splnil sen aj developerovi Danovi

Kto nemá vlastný web, ako keby ani neexistoval. Web, jeho dizajn, texty, fotografie či funkcionality o vašom zámere veľa prezradia. Dôraz musíme klásť na prehľadnosť. Aby sa na ňom návštevník vedel dobre orientovať a zároveň by mal byť príťažlivý aj pre oko. 

Vo februári sme dostali zadanie, z ktorého sa naša Sim a developer Dano veľmi tešili. Teda, predovšetkým Dano, pretože jeho snom bolo vytvoriť kompletný web. Dostali sme zadanie vytvoriť webovú stránku pre workshop Nebľaboc!, ktorý je súčasťou projektu Divadla na peróne. 

Copywriter a developer sa zladili na jednu vlnu

Ide o komplexnú záležitosť. Klient by mal mať jasnú predstavu a všetky nevyhnutné informácie o obsahu webu. Rovnako je výborné, ak klient sám prezradí aj svoju predstavu o vizuálnej stránke. Potom prichádza naša práca. 

Doména a hosting sú základ. Následne vyberieme najideálnejšiu šablónu, vďaka ktorej sa stane web skutočnosťou. Nasleduje tvorba textov. V tomto prípade si náš copywriter sadne s klientom, od ktorého zistí všetko podstatné.

TIP: Ak máte vytlačenú brožúru s vaším projektom, dajte ju copywriterovi. Ak nemáte nič konkrétne, o čo by sa mohol copywriter oprieť, v tom prípade je najlepšie, ak mu všetko porozprávate. Kreatívny proces tvorby textov na web sa týmto môže predĺžiť, ale určite to bude stáť za to. 

Pri tvorbe webu Nebľaboc! mi veľmi pomohla brožúrka a informácie, ktoré som si našla na sociálnych sieťach a na webovej stránke Divadla na peróne, ktoré tento projekt zastrešuje. Potom to už išlo úplne ľahko,“  hovorí Sim. 

Pri tvorbe textov sme si pomáhali aj sociálnymi sieťami a tiež osobnou skúsenosťou našej grafičky Lenky, ktorá NEBĽABOC! absolvovala. Pri vytváraní textov na web sa copywriter a developer zladili na jednu vlnu a dopĺňali sa. 

„Vysvetlili sme si, čo je nevyhnutné a čo je treba doplniť, aby všetky texty ladili so samotnou funkcionalitou webu,“  dodáva Sim. 

Následne sa pustil do práce nažhavený Dano. Ako nám prezradil, už pri svojom nástupe do agentúry, jeho snom je stáť pri tvorbe webu od začiatku až do jeho odovzdania a spustenia. Tento sen sme mu splnili sotva mesiac od jeho nástupu. 

„Samotný workshop a jeho myšlienka ma veľmi zaujal. Sám som sa pri tvorení pohrával s myšlienkou, že sa prihlásim. A to bolo dobré, lebo som sa vedel stotožniť s návštevníkom webu, ktorý premýšľa nad týmto workshopom. Bol to prvý web, ktorý som vytváral od základu, čím som splnil svoj cieľ – teda vytvoriť web  nielen pekne, ale aj funkčne, splniť konkrétne požiadavky zadávateľa, aby stránka v konečnom dôsledku zo strany štruktúry a obsahu dávala zmysel. A to sa nám podarilo,“  dodal neskromne Dano

O NEBĽABOC!

Projekt je zameraný na študentov, nezamestnaných a všeobecne na ľudí, ktorí chcú zmeniť spôsob rozprávania. Lektori vás na workshope NEBĽABOC! naučia, že nie je dôležité čo hovoríte, ale ako. Päťhodinový workshop vám prinesie do života zaujímavé postrehy, ktoré vám pomôžu nielen v profesijnom živote. 

Sim Ďurkovič

Usmievavá, milujúca kávu, sem tam uhundraná, no stále s hlavou v oblakoch. Rada píšem, aj keď často sama so svojimi textami nie som spokojná. To ma ale neodradilo a možno aj práve preto som sa zo social media managera stala komunikačnou špecialistkou.