Top
Obálka knihy Otrasy.

Tomáš Vojtek vydáva knihu Otrasy. Pripravili sme ju do tlače

Rozhodli ste sa vydať si knihu na vlastné náklady, keďže vydavateľstvá vás jedno za druhým odmietajú? Nie ste z tých, čo sa ľahko vzdávajú a chcete si splniť sen? Máte ju napísanú, zeditovanú, skorigovanú a chýba vám niekto, kto by vám text pripravil do tlače a vytvoril špičkovú obálku, ktorá zhmotní všetky vaše tajné predstavy? U nás ste na správnej adrese.

Najnovšie sme pripravovali do tlače román Tomáša Vojteka s názvom Otrasy. Spracovať samotný text nie je žiadna veda, no s obálkou to už bolo náročnejšie. Zadanie bolo jasné a dôkladné. Možností, ako obálku poňať tak, aby to vystihlo autorove predstavy, bolo naozaj neúrekom.

„Chcem to mať kreslené. Jednoducho tak aby sa ten štýl podobal na intro filmu Monty Pythons Life of Brian. Vpredu bude srdce anatomického tvaru. Bude sa vznášať vysoko nad zemou. Na zemi bude trhlina, ktorá sa začína na dolnej strane obálky a pokračuje smerom do hĺbky v priestore až k vysokým horám. To srdce je tým pádom pochopiteľne pred tými horami… Poprosil by som, aby srdce malo čo najviac detailov. A ak by to bolo možné kresbou znázorniť, tak nech je vidieť, že bije.

Zem bude mať takú farbu ako v už spomínanom filme. Avšak obloha (a to je veľmi dôležité) musí mať snový nádych. Hory budú vysoké, takže „špicaté“ a musia mať ľadovcové čiapočky. Toto všetko bude aj na zadnej strane, avšak s tým rozdielom, že tam namiesto srdca bude mozog,“ prial si do posledného detailu autor. A naša Art Directorka Lenka sa pustila do práce, hoci ešte predtým si musela „osviežiť“ svoje spomienky na spomínaný film.

Titulka knihy Otrasy. Foto: LEMUR

Myslite na to, že obálka predáva

Ako sa projektu zhostila, to vidíte sami. Isté je, že Tomáš bol maximálne spokojný s výsledkom. „Veľmi sa mi to celé páči. Je tam všetko, čo som chcel. Som nadšený,“ vyznal sa.

Myslite na to, že obálka je najdôležitejším faktorom, ktorý spolu s anotáciou rozhoduje o kúpe knihy. Investovať do nej sa preto rozhodne oplatí. A pokiaľ sa neuspokojíte s fotkou stiahnutou z fotobanky a chcete niečo sofistikovanejšie, sme tu kedykoľvek pre vás.

Do tlače vám pripravíme špičkovú knihu

Pre Tomáša sme spracovali aj samotný text knihy a jeho román tak dostal podobu 370-stranového titulu zalomeného podľa jeho predstáv. Zvolil si typ písma, ktorý mu je blízky, a my sme mu poradili so zvyškom. V týchto dňoch už sú jeho „Otrasy“ v tlači a on sa čoskoro bude tešiť z toho, ako svoju knihu bude držať v rukách.

Andrea Bercik

Zbožňujem písanie čohokoľvek - článkov, kníh, postov, veršov, nákupných zoznamov :-) Rovnako rada a vášnivo čítam, ideálne s mliečnou čokoládou v ruke. Milujem umenie, rada a nahlas sa smejem a najradšej by som nonstop cestovala. Som novinárka, vydavateľka, autorka, editorka a copywriterka.