Top
Omaľovánka na podujatie Ušká plné príbehov

Lemuri čítali príbehy pre detské ušká

Na Deň detí sme sa ocitli v košických škôlkach s knihou v jednej ruke a hračkou v druhej. Vďačíme za to roztomilému projektu s názvom Ušká plné príbehov, ktorý pripravilo občianske združenie ÚLET. Cieľom projektu, do ktorého sa zapojilo vyše 900 detí z 19 škôlok a približne 30 čítajúcich z východného Slovenska, bolo spríjemniť deťom ich veľký deň rozprávkou z pera východoslovenských spisovateľov.

Pre deti bola naša návšteva zážitkom. Michal, ktorý kreslil plagát k podujatiu, si pre ne pripravil maľovanku so žabkou. So mnou zas škôlkári kreslili na chodník to, čo si pamätajú z prečítaného príbehu o krtkovi a Janka celé podujatie organizačne zastrešovala. Okrem nás sa podujatia zúčastnili aj také osobnosti ako viceprimátorka Košíc Renáta Lenártová, starosta MČ Košice-Západ Ján Jakubov, speváčka Katka Koščová, spisovateľ, dramaturg a pedagóg Jozef Puchala, moderátori Rádia Košice, redaktorky Zajtrajších novín a ďalší.

Škôlka nám pripomenula detské časy a na chvíľku nás vytrhla z pracovného nasadenia. Ďakujeme ÚLET-u za nádherný zážitok 🙂

mockup

Žabky začali deti vymaľovávať takmer okamžite.

DSC00979_n

Ja som čítala v MŠ na Moldavskej 23.

20160601_104224

A takto vyzerá podľa detí krtko z rozprávky 🙂

uska_plne_pribehov_1805-728x1024

Veronika Samková