Top
Organizácia podujatia - Výstava Košice Krásna

Výstava fotoobrazov Potulky so slnkom

Od 2. do 29. júna sa priestory kaštieľa v Krásnej zmenili na malú galériu. Skrášlili ich fotografie slovenských autorov s témou prírody. Predajná výstava dostala názov Potulky so slnkom a výťažok z nej bude slúžiť na ďalšie fungovanie kaštieľa.

Organizátorom výstavy je nezisková organizácia Zachráňme kaštieľ v Krásnej. „Financie získané z predaja obrazov budú slúžiť na úhradu nákladov spojených s údržbou a prevádzkou novozrekonštruovaného kaštieľa. Darí sa nám organizovať čím ďalej, tým viac kultúrnych podujatí, ktoré lákajú všetky vekové kategórie, čo nás nesmierne teší. Verím, že aj táto výstava pritiahne mnohých divákov,“ vysvetľuje riaditeľ neziskovej organizácie Marek Kažimír.

krasna - foto 2

Riaditeľ neziskovej organizácie  Zachráňme kaštieľ v Krásnej Marek Kažimír v rozhovore s jedným z návštevníkov výstavy.

Autormi snímok vytlačených na plátne sú mladí profesionálni aj amatérski fotografi. „Témou fotografií je slnko a príroda, preto sú všetky snímky veselé, farebné a myslím, že budú krásnym doplnkom do domácností. Keďže nás, fotografov, je viac, návštevníci majú možnosť vybrať si z viacerých štýlov aj veľkostí obrazov a tak si každý nájde to svoje,“ opisuje jeden z vystavovateľov.

krasna - foto 3

Vernisáž spríjemnilo hudbou duo Calla. Evke a Katke srdečne ďakujeme!

Neziskovú organizáciu Zachráňme kaštieľ v Krásnej založil v roku 2006 Rímskokatolícky farský úrad v Krásnej a Mestská časť Košice – Krásna. Jej hlavným poslaním je záchrana a rekonštrukcia kaštieľa v Krásnej. Náklady na celkovú rekonštrukciu kaštieľa v Krásnej, ktorý je jedným z investičných projektov Európskeho hlavného mesta kultúry Košice 2013 boli vo výške 1,4 milióna eur. Kaštieľ je vynovený od podlahy, má nové rozvody, okná, podzemné priestory aj sklenenú prístavbu. Projektantom rekonštrukcie bol Ing. Peter Lopuchovský. V súčasnosti prebiehajú v priestoroch kaštieľa rôzne výstavy, koncerty a akcie, ktorých účelom je predstaviť národnú kultúrnu pamiatku verejnosti.

krasna - foto 1

Lemuráčky v diskusii s jedným zo spoluorganizátorov výstavy, Ivom Čabrom zo spoločnosti C-PRESS.

Poskytnuté služby: Spoluorganizácia podujatia, tlačový servis, grafické spracovanie propagačných materiálov.

Radi Vám pomôžeme s organizáciou vášho podujatia. Kontaktujte nás ešte dnes.

 

Veronika Samková